Херо: Нямам за задача да отстраня Милан

Трябва да намерим точните хора за нашия отбор, допълни спецът

Херо: Нямам за задача да отстраня Милан
Старши треньорът на Лудогорец Димитър Димитров заяви на първата тренировка на тима след празниците, че селекцията в отбора не трябва да се прави на всяка цена.
 
Бившият национален селекционер добави, че следи всеки мач на Милан, с който "орлите" трябва да премерят сили в Лига Европа. Херо разкри, че към този момент не е получавал задача за задължително елиминиране на италианския колос.  
 
"Селекцията не трябва да се прави на всяка цена. Към днешна дата не можем да кажем нищо сериозно. Иначе всеки отбор има нужда от обновяване. Пак казвам, че подготовката, по-скоро селекцията, не трябва да е на всяка цена.
 
Трябва да намерим точните хора, с точната характеристика за нашия отбор, а ако не стане, не е необходимо да се стига до привличане. С настоящия състав можем да се борим за шампионската титла”, заяви Херо. 
 
Относно съперника на отбора в Лига Европа – италианския гранд Милан, наставникът заяви, че няма за задача задължителна победа над класния съперник. 
 
„До този момент не е поставяна задача, че трябва да отстраним Милан на всяка цена. Може и да ми бъде поставена, има време. Мачът ни с Милан е в началото на шампионата, играем и със Славия. Нашата подготовка ще е насочена към пролетния дял в Първа лига. Милан ще има предимство пред нас, защото те продължават да играят, това неминуемо ще се отрази”, сподели Димитров. 
 
„Основната ни цел ще бъде първенството, но мачът с Милан ще влиза в плановете ни. Не можем да кажем, че италианците нямат потенциал - те направиха мащабна селекция за 200 милиона евро. Да, целите им в началото на сезона бяха други. Има време до мачовете, следя всеки техен двубой”, допълни спецът.
Херо заяви още, че срещите от първенството са много важни за него и възпитаниците му. 
 
„Навлизаме в такава фаза от първенството, в която всяка грешка е решаваща. За мен няма разлика от мача с Милан и този след това със Славия. Да, гледаме към срещата с Милан, тя е по-престижна, с по-голям заряд, но не подценяваме мачовете от шампионата", завърши Димитров.

 

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки