Десподов е Футболист на годината според фоновете

Крилото на ЦСКА събра 37% от вота, Недялков също влезе в Топ 10

Десподов е Футболист на годината според фоновете
Крилото на ЦСКА Кирил Десподов бе избран за Най-добър български футболист на 2017 г. в допитване сред феновете.
 
То бе организирано от фейсбук страницата на националния отбор и включваше всички играчи, получавали повиквателни за селекциите ни.
 
Битката за първото място се превърна в задочен спор между ЦСКА и Левски. 21-годишният Десподов събра 2481 гласа от всички 6649 или 37,3% от вота. Крилото на армейците изпревари вратаря на Левски Божидар Митрев, който остана с 1855 вота или 28%.
 
Интересното е, че стражът дълго време водеше в анкетата и дори се очертаваше да победи два часа преди нейния край - в петък срещу събота в полунощ. В заключителните 120 минути от допитването обаче Десподов получи ударна подкрепа и в крайна сметка остави далеч зад себе си Митрев.
 
На третата позиция феновете наредиха плеймейкъра на Ботев Пд Тодор Неделев, но неговият резултат бе доста по-скромен от Десподов и Митрев - точно 500 гласа или 8% от гласувалите.
 
В Топ 10 попадна още един играч, който през 2017 г. бе част от ЦСКА - левият бек Антон Недялков. Продаденият наскоро в Далас бранител зае 7-а позиция със 164 вота. Места в десетката получиха още Георги Костадинов (304 гласа), Ивелин Попов (277), Мартин Камбуров (216), Спас Делев (150), Ивайло Чочев (100) и Лъчезар Балтанов (86).
 
Десподов ще бъде награден днес по време на церемонията Футболист на годината във Военния клуб. Много е вероятно крилото на ЦСКА да спечели и приза за Най-прогресиращ млад играч. 2017-а беше най-добрата година в кариерата му.
 
Той реализира 15 гола, от които 13 за армейците и 2 в евроквалификации за младежкия национален отбор. Десподов завърши годината, разписвайки се в 5 поредни срещи. Със своя гол срещу Лудогорец на 14 декември той оформи крайното 2:1 и класира ЦСКА на 1/2-финал за купата.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки