Искат да прецакат Кобрата с допълнителен мач за титлата

Тервел Пулев влезе сред първите 150 в ранглистата в полутежка категория

Искат да прецакат Кобрата с допълнителен мач за титлата
Британски мениджъри ще се опитат да прецакат Кубрат Пулев.
 
Според анализатори на Острова Кобрата може да се наложи да играе не един, а два мача, за да получи званието за претендент №1 на WBA, с което да получи задължителен бой с Антъни Джошуа за световните му пояси.
 
Специалистът в областта Джон Хуулан от Boxinglnsider очаква българинът да се изправи първо срещу Мануел Чар, след което да го накарат да направи защита на званието си не с кого да е, а с Тайсън Фюри.
 
"Кубрат Пулев е извън прожекторите, след като се отказа от битката си с Антъни Джошуа заради контузия. Но има много сериозна вероятност именно той да е първият боксьор, срещу когото Мануел Чар ще защитава титлата си на WBA.
 
Вместо да се бие с Дейвид Прайс, Фюри може да се бие с някой по-слаб противник и след това да се изправи срещу победителя от Чар - Пулев. Той ще трябва да се отърве от ръждата, която със сигурност е събрал през последните 2 години.
 
Печелейки тези два мача, той ще има лесен път към по-висока позиция в ранглистата и по-лесно ще може да си уреди двубой срещу някой от световните шампиони - Антъни Джошуа или Дионтей Уайлдър", анализира ситуацията Хуулан.
 
До момента все още не е ясно дали Кобрата ще поеме в посока Мануел Чар и мач за званието №1 на WBA, или ще се насочи към защита на тази позиция в IBF срещу Джарел Милър. Агентите на Кубрат от "Зауерланд" са в напреднали преговори и по двете линии, като при осъществяване на мач с американеца Милър той най-вероятно ще е в Бруклин на 28 април.
 
В същото време братът на Кобрата - Тервел Пулев, влезе в Топ 150 на световната ранглиста в полутежка категория на Вохгес. Тево вече е под №141 на класацията. Неговият актив бе обновен след дълго чакане, след като победата му над Арцьом Чарнякевич с нокаут във втория рунд бе официално призната. Така българинът, който вчера навърши 35 години, вече има 20 точки в ранглистата.

 

Стойка Кръстева: Развиваме се в правилна посока

Доволни и заредени с оптимизъм се прибраха от Европейското първенство за младежи и девойки в Пореч българските национали по бокс

Уайлдър: Ще разбия главата на Жан, а после идва ред на Джошуа

Американецът е оптимист

Голяма победа за Петко Петков в Рим, спечели престижно състезание

Родният футболист трупа успехи в бразилското жиужицу

Българин стана европейски шампион по бокс

Викторио Илиев триумфира при младежите в Хърватия

Страхотно! Отвори се нов шанс за български медал на Олимпийските игри

Натурализирахме световна звезда

Трима българи на финал на Европейското по бокс за младежи

Вижте подробности

Европейската федерация по бокс засне филм за Стойка Кръстева

Вижте подробности

Усик не може да се справи с мен, убеден е Тайсън Фюри

Британецът с поредно интересно изказване

Серафим Тодоров: Флойд Мейуедър трябва да ми се отблагодари

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки