Сензациите в пресата: Страх от шпиони тресе Роси, Гриша Ганчев привика щаба

Селекцията в Дунав продължава с още двама чужденци, Левски започва само с трима от новите, а ЦСКА – с двама и още…

Сензациите в пресата: Страх от шпиони тресе Роси, Гриша Ганчев привика щаба

Сензациите в пресата днес, вторник, 13 февруари 2018 година:

„Тема спорт”: Гриша Ганчев привика щаба на ЦСКА

Финансовият благодетел на ЦСКА Гриша Ганчев събра спортно-техническия щаб в офиса си Вчера. При силния човек в клуба бяха треньорът Стамен Белчев и главният мениджър Стойчо Стоилов, като срещата е продължила близо 2 часа. Двамата са изнесли доклади за свършеното през зимата. Белчев е отчел представянето на отбора в контролите, като акцентът е паднал върху играта на новите попълнения Жеферсон, Алберг и Бланко.  Ганчев се е поинтересувал и от включването на юношите - с ЦСКА се готвиха 4 момчета до 18-годишна възраст начело с големия талант Валентин Антов. Стойчо Стоилов пък е обсъдил не само зимната селекция, но е била коментирана и лятната.  Червените вече работят в перспектива, като наблюдават няколко футболисти, които представляват интерес за тях.  По този повод двама от скаутите - Велизар Димитров и Христо Янев, бяха на мисия в чужбина през последните две седмици.

„Меридиан мач”: Страх от шпиони разтресе Роси
Треньорът на Левски Делио Роси иска да изолира отбора до мача с Ботев, научи „Меридиан мач". Италианецът е обявил, че на „Герена" има прекалено лесен достъп, освен това не искал да вижда камери на заниманията до битката с „канарчетата" в неделя. Той не искал да бъде заснемано подреждането на играчите при статични положения, както и някои промени в тактиката, които предвижда за двубоя с „канарчетата". Така представители на медиите ще могат да присъстват само на първите 15 минути от тренировките, които „сините" ще провеждат до края на седмицата. Същото важи и за другите външни лица. Роси няма проблеми с контузени играчи и ще може да разчита на всички на мача с Ботев. Вчера „сините" не тренираха, след като Делио реши да им даде един ден почивка след контролата със Сливнишки герой, която се игра в събота. Преди това обаче италианецът в типичен стил изпоти футболистите в неделя. На „Герена" също така са доста стреснати от старо интервю на Делио Роси, което се появи по сайтовете в неделя. То е публикувано в „Кориере дела сера" на 24 септември 2014 г., а към него били пришити думи на Роси за Левски от различни пресконференции, които е давал на „Герена".

„Тема спорт”: Роси започва само с трима от новите

Трима от общо шестте нови попълнения на Левски се очаква да попаднат в стартовия състав на тима за първия пролетен мач срещу Ботев Пловдив в неделя. Двубоят е от 17:30 часа на Терена" и ще бъде предаван пряко по Диема спорт. Делио Роси смята да включи в стартовия състав левия бек Фигейредо, халфа Нашименто и нападателя Станислав Костов. Другите три зимни попълнения - Аймен Белаид, Ривалдиньо и Паулиньо, ще останат на пейката, като със сигурност като резерва ще се появи последният. Възможно е в групата да не попадне синът на Ривалдо, защото не е готов на сто процента кондиционно. Преди няколко дни сините са направили неуспешен опит да преотстъпят на Славия румънския полузащитник Нелуц Рошу. Той не влиза в сметките на треньора Делио Роси за пролетта. Още един чуждестранен полузащитник - Антони Белмонт, също не попада 8 плановете на италианския специалист. Белите не са пожелали да вземат Рошу до лятото, въпреки че от Левски са предложили да поемат над 50% от заплатата му. Положението с Нелуц Рошу е леко странно, защото той бе един от малкото футболисти в последните години, за които Левски е плащал шест-цифрена трансферна сума в евро. В последните седмици румънецът бе спряган като разменна монета при трансфера на сина на Ривалдо - Ривалдиньо от Динамо Букурещ на Терена". Това обаче не се случи и Рошу остана в Левски, като интересното е, че Делио Роси го пускаше да играе в контролните мачове, а халфът показа стабилност в изявите.

„Меридиан мач”: Двама от новите в ЦСКА почват титуляри

Две от новите попълнения на ЦСКА ще бъдат титуляри в първия официален мач за годината - гостуване на Верея. Срещата е в събота, а в стартовия състав ще бъдат плеймейкърът Роланд Алберг и левият защитник Жеферсон. Единствен от новите нападателят Жан Бланко ще бъде на пейката, но той беше взет с тази цел. Колумбиецът трябва да е алтернатива на звездата Фернандо Каранга. Иначе около състава на „червените" има една по-солидна въпросителна - кой ще играе десен защитник. Треньорът Стамен Белчев ще избира между ветерана Станислав Манолев и младия и агресивен Александър Дюлгеров. По-вероятно е вторият да е титуляр.

„Тема спорт”: Селекцията в Дунав продължава с още двама чужденци

Зимната селекция в Дунав Русе продължава. През тази седмица договори с клуба се очаква да подпишат още двама чужденци - нападатели. Бразилецът Габриел, който игра в контролата с Лудогорец II, пристигна почти в навечерието на двубоя в Разград, но въпреки това записа 60 минути в състава на русенци, показвайки добри неща. Треньорът Малин Орачев иска да го види още веднъж и ще направи учебна игра с юношите в четвъртък, за да затвърди впечатленията си за видяното. Днес се очаква драконите да парафират със сенегалския нападател Мухамад Мустафа Н'Дайе. Той се присъедини към края на лагера в Турция и игра в проверката с Шинник. 23-годишният офанзивен футболист бе на проби в съседна Сърбия и дълго време имаше проблеми с издаването на виза за Турция, за да стигне до Анталия. 184-сантиметровият нападател със силен десен крак е играл в Слован Либерец, Бохемианс Прага, Фредерикстад и Елверум. Тъмнокожият футболист обаче дълго време имаше проблеми с визата и не успя да се завърне в България с Дунав, като е бил спрян от турците на летището. Както е известно, Орачев иска да запълни дупката, оставена след напускането на централния нападател Мирослав Будинов. Очаква се НГДайе да бъде уреден още за първия пролетен кръг - гостуването на Витоша Бистрица на 19 февруари (понеделник) от 17:30 часа. Русенци вече парафираха с други двама офанзивни футболисти. Подпис под контракт за 18 месеца сложи 25-годишния бразилец Виктор Сандис. За два сезона и половина подписа 23-годишният плеймейкър - алжирецът с френски паспорт Насим Зитуни. Другите нови играчи в тима на Малин Орачев са защитниците Мартин Ковачев и Христо Лемперов.
Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки