Сензациите в пресата: Страх от шпиони тресе Роси, Гриша Ганчев привика щаба

Селекцията в Дунав продължава с още двама чужденци, Левски започва само с трима от новите, а ЦСКА – с двама и още…

Сензациите в пресата: Страх от шпиони тресе Роси, Гриша Ганчев привика щаба

Сензациите в пресата днес, вторник, 13 февруари 2018 година:

„Тема спорт”: Гриша Ганчев привика щаба на ЦСКА

Финансовият благодетел на ЦСКА Гриша Ганчев събра спортно-техническия щаб в офиса си Вчера. При силния човек в клуба бяха треньорът Стамен Белчев и главният мениджър Стойчо Стоилов, като срещата е продължила близо 2 часа. Двамата са изнесли доклади за свършеното през зимата. Белчев е отчел представянето на отбора в контролите, като акцентът е паднал върху играта на новите попълнения Жеферсон, Алберг и Бланко.  Ганчев се е поинтересувал и от включването на юношите - с ЦСКА се готвиха 4 момчета до 18-годишна възраст начело с големия талант Валентин Антов. Стойчо Стоилов пък е обсъдил не само зимната селекция, но е била коментирана и лятната.  Червените вече работят в перспектива, като наблюдават няколко футболисти, които представляват интерес за тях.  По този повод двама от скаутите - Велизар Димитров и Христо Янев, бяха на мисия в чужбина през последните две седмици.

„Меридиан мач”: Страх от шпиони разтресе Роси
Треньорът на Левски Делио Роси иска да изолира отбора до мача с Ботев, научи „Меридиан мач". Италианецът е обявил, че на „Герена" има прекалено лесен достъп, освен това не искал да вижда камери на заниманията до битката с „канарчетата" в неделя. Той не искал да бъде заснемано подреждането на играчите при статични положения, както и някои промени в тактиката, които предвижда за двубоя с „канарчетата". Така представители на медиите ще могат да присъстват само на първите 15 минути от тренировките, които „сините" ще провеждат до края на седмицата. Същото важи и за другите външни лица. Роси няма проблеми с контузени играчи и ще може да разчита на всички на мача с Ботев. Вчера „сините" не тренираха, след като Делио реши да им даде един ден почивка след контролата със Сливнишки герой, която се игра в събота. Преди това обаче италианецът в типичен стил изпоти футболистите в неделя. На „Герена" също така са доста стреснати от старо интервю на Делио Роси, което се появи по сайтовете в неделя. То е публикувано в „Кориере дела сера" на 24 септември 2014 г., а към него били пришити думи на Роси за Левски от различни пресконференции, които е давал на „Герена".

„Тема спорт”: Роси започва само с трима от новите

Трима от общо шестте нови попълнения на Левски се очаква да попаднат в стартовия състав на тима за първия пролетен мач срещу Ботев Пловдив в неделя. Двубоят е от 17:30 часа на Терена" и ще бъде предаван пряко по Диема спорт. Делио Роси смята да включи в стартовия състав левия бек Фигейредо, халфа Нашименто и нападателя Станислав Костов. Другите три зимни попълнения - Аймен Белаид, Ривалдиньо и Паулиньо, ще останат на пейката, като със сигурност като резерва ще се появи последният. Възможно е в групата да не попадне синът на Ривалдо, защото не е готов на сто процента кондиционно. Преди няколко дни сините са направили неуспешен опит да преотстъпят на Славия румънския полузащитник Нелуц Рошу. Той не влиза в сметките на треньора Делио Роси за пролетта. Още един чуждестранен полузащитник - Антони Белмонт, също не попада 8 плановете на италианския специалист. Белите не са пожелали да вземат Рошу до лятото, въпреки че от Левски са предложили да поемат над 50% от заплатата му. Положението с Нелуц Рошу е леко странно, защото той бе един от малкото футболисти в последните години, за които Левски е плащал шест-цифрена трансферна сума в евро. В последните седмици румънецът бе спряган като разменна монета при трансфера на сина на Ривалдо - Ривалдиньо от Динамо Букурещ на Терена". Това обаче не се случи и Рошу остана в Левски, като интересното е, че Делио Роси го пускаше да играе в контролните мачове, а халфът показа стабилност в изявите.

„Меридиан мач”: Двама от новите в ЦСКА почват титуляри

Две от новите попълнения на ЦСКА ще бъдат титуляри в първия официален мач за годината - гостуване на Верея. Срещата е в събота, а в стартовия състав ще бъдат плеймейкърът Роланд Алберг и левият защитник Жеферсон. Единствен от новите нападателят Жан Бланко ще бъде на пейката, но той беше взет с тази цел. Колумбиецът трябва да е алтернатива на звездата Фернандо Каранга. Иначе около състава на „червените" има една по-солидна въпросителна - кой ще играе десен защитник. Треньорът Стамен Белчев ще избира между ветерана Станислав Манолев и младия и агресивен Александър Дюлгеров. По-вероятно е вторият да е титуляр.

„Тема спорт”: Селекцията в Дунав продължава с още двама чужденци

Зимната селекция в Дунав Русе продължава. През тази седмица договори с клуба се очаква да подпишат още двама чужденци - нападатели. Бразилецът Габриел, който игра в контролата с Лудогорец II, пристигна почти в навечерието на двубоя в Разград, но въпреки това записа 60 минути в състава на русенци, показвайки добри неща. Треньорът Малин Орачев иска да го види още веднъж и ще направи учебна игра с юношите в четвъртък, за да затвърди впечатленията си за видяното. Днес се очаква драконите да парафират със сенегалския нападател Мухамад Мустафа Н'Дайе. Той се присъедини към края на лагера в Турция и игра в проверката с Шинник. 23-годишният офанзивен футболист бе на проби в съседна Сърбия и дълго време имаше проблеми с издаването на виза за Турция, за да стигне до Анталия. 184-сантиметровият нападател със силен десен крак е играл в Слован Либерец, Бохемианс Прага, Фредерикстад и Елверум. Тъмнокожият футболист обаче дълго време имаше проблеми с визата и не успя да се завърне в България с Дунав, като е бил спрян от турците на летището. Както е известно, Орачев иска да запълни дупката, оставена след напускането на централния нападател Мирослав Будинов. Очаква се НГДайе да бъде уреден още за първия пролетен кръг - гостуването на Витоша Бистрица на 19 февруари (понеделник) от 17:30 часа. Русенци вече парафираха с други двама офанзивни футболисти. Подпис под контракт за 18 месеца сложи 25-годишния бразилец Виктор Сандис. За два сезона и половина подписа 23-годишният плеймейкър - алжирецът с френски паспорт Насим Зитуни. Другите нови играчи в тима на Малин Орачев са защитниците Мартин Ковачев и Христо Лемперов.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки