Селекционерът на Русия: Путин ми звънна, докато бях на пейката

Олег Знарок ще продължи да води тима и на Световното

Селекционерът на Русия: Путин ми звънна, докато бях на пейката

Селекционерът на руския отбор по хокей на лед Олег Знарок ще продължи да води тима и на Световното първенство в Дания, което ще се проведе от 4-и до 20-и май. Първоначално не се знаеше дали той няма да напусне поста веднага, но след среща с началника на отбора и първи вицепрезидент на Федерацията по хокей на лед на Русия Роман Ротенберг е решил да остане до юни.

 

"Знарок свърши огромна по обем работа. Той ще води отбора на Световното. Продължаваме да работим в същия екип", заяви Ротенберг. 
 
Самият Знарок пък заяви, че този финал срещу Германия за него е най-важният мач в живота. След титлата, на пресконференцията стана ясно, че Иля Ковалчук е избран за играч номер 1 на турнира.
 
"С този златен медал мисля, че отговорих на вашите въпроси, уважаеми журналисти. Този мач за мене беше най-важният в моя живот. Трудно е да кажа какво чувствах две минути преди края. Но трябваше да вземем правилното решение за части от секундата. За мое щастие, това което взех като решение, се случи", каза още мустакатият специалист.
 
Знарок разказа, че още на пейката е получил позвъняване от президента на Руската федерация Владимир Путин, а също така и Дмитрий Медведев, както и президентът на Олимпийския комитет на страната Александър Жуков. 
 
"След мача директно на резервната скамейка ми звънна Владимир Владимирович, а след него Медведев и Жуков. Беше много приятно, че ме поздравиха. Служа на Русия, им отговорих, разказва треньорът с патос и апломб в гласа..", обсни той.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки