Красен Кралев: Изоставаме с инфраструктурата за зимни спортове (ВИДЕО)

"Може би трябва да помислим за психолози, които да помагат на спортистите ни да дадат най-доброто от себе си в най-важния момент"

Красен Кралев: Изоставаме с инфраструктурата за зимни спортове (ВИДЕО)

„България изостава с инфраструктурата за зимни спортове и това пречи за по-добрата подготовка за спортистите ни, заяви в предаването „Тази сутрин” по bTV министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Според него точно в това направление трябва да бъдат насочени усилията през следващите години, за да имаме успехи на най-големите спортни форуми.

Министър Кралев заяви, че някои от най-добрите ни зимни олимпийци не са издържали психически на голямото напрежение и това е причината да се провалят в Пьонгчанг.

„Може би за в бъдеще трябва да помислим за ментални треньори, каквито има в другите държави и те помагат на спортистите да дадат най-доброто от себе си в най-важния момент. При нас психолог работи в художествената гимнастика и това дава добри резултати”, каза той.

„Разбира се, случва се най-големите надежди за медал да се провалят на Олимпиада, както стана с Радо Янков. Когато имаш 3-4 очаквани медала е далеч по-вероятно това да се случи, отколкото, ако имаш само един реален шанс като нас”, заяви министър Кралев и допълни, че няма как да се спрат от участие наши олимпийци, които са извоювали квотите си, отговаряйки на въпрос за комичните ни изяви в спускането на шейни и ски-бягането.

„Тези хора са се борили, за да извоюват квотите си и ние нямаме никакво право да ги спираме от участие.”

Кралев посочи още, че разходите на държавата за самата Олимпиада включват само закупуването на самолетни билети до Пьонгчанг и поясни, че Сани Жекова ще получи дължимата от държавата премия за шестото си място.

„През последните години намалихме драстично премиите за 4-8 място на Олимпиада, за да можем да увеличим премиите за медали.”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки