СЕНЗАЦИЯ: Севиля изхвърли Юнайтед от Шампионска лига! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Резерва смълча „Олд Трафорд” и прати испанците на 1/4-финал

СЕНЗАЦИЯ: Севиля изхвърли Юнайтед от Шампионска лига! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Севиля се класира за ¼-финалите на Шампионската лига, след като спечели с 2:1 визитата си на Манчестър Юнайтед.

Първата среща в Испания приключи при нулево равенство, но испанският тим успя да спре серията от пет домакински победи на „червените дяволи” и по този начин да ги отстрани от най-престижния клубен турнир в Европа, записвайки дебютната си победа на английска земя.

Наставникът на домакините Жозе Моуриньо остави на резервната скамейка звездата Пол Погба, който пропусна победата над Ливърпул заради травма, но във вторник вечер се появи на терена след час игра.

Първите 45 минути не предложиха много емоции на зрителите, тъй като и двата отбора допускаха доста грешки, а освен това рядко стигаха до голови ситуации.

Първата добра такава се откри пред гостите, които имаха инициативата до почивката и в 28-ата минута Франко Васкес започна една хубава атака, завършена неточен с удар по земя на Луис Муриел.

Манчестър Юнайтед успя да отговори 10 минути по-късно, когато Маруан Фелайни направи двойно с Алексис Санчес и отправи изстрел, спасен от вратаря на гостите Серхио Рико.

Така в крайна сметка първото полувреме приключи без попадения, а веднага след подновяването на играта Севиля бе на път да открие резултата, но Ерик Байли се намеси решително.

В 52-ата минута Джеси Лингард от домакините също бе близо до попадение, ала Рико отново бе на своя пост, а в 58-ата и Маркус Рашфорд се размина с гола.

Последва смяна на Пол Погба с Маруан Фелайни, но и тя не доведе до голяма промяна във вялата игра на домакините.

Дори феновете им на стадиона бяха смълчани, а в 74-ата минута съвсем замлъкнаха, защото появилият се секунди преди това на терена Бен Йедер откри резултата с красиво попадение в горния ъгъл – 1:0.

Това обърка още повече „червените дяволи” и само четири минути по-късно те инкасираха второ попадение, отново дело на Бен Йедер.

Резервата прати с глава топката към вратата на Де Хеа, който се опита да спаси, но тя премина голлинията за 2:0.

Домакините нямаха друг избор, освен да погледнат по-смело към вратата на съперника и техният наставник направи офанзивна смяна като извади Антонио Валенсия за сметка на Хуан Мата.

Последният все пак успя да асистира на Ромелу Лукаку в 83-ата минута, когато нападателят намали резултата след един корнер, а в 87-ата Рашфорд прати топката с глава покрай вратата.

В добавеното време на мача Бен Йедер имаше шанс за хеттрик, който не използва, но въпреки това Севиля продължи напред за сметка на Манчестър Юнайтед.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки