Обвинен за клуб-фантом се оказа, че развива футболна дейност от 14 години

Аматьорските клубове скочиха на Любо Пенев

Обвинен за клуб-фантом се оказа, че развива футболна дейност от 14 години

 Футболният клуб Кракра 1919 (Перник) беше обвинен от "Господари на ефира", че е клуб-фантом и няма право на глас по време на Осмия редовен конгрес на БФС. Румен Андонов, който е президент и треньор в клуба, разказа някои детайли за работата на клуба, както и изрази огорчението си, че не е бил потърсен, за да каже как точно се развива отборът.

 

 
Румен Андонов дойде с представителите на още пет клуба и президента на АФЛ Румен Вълков, за да говори за решенията на Осмия редовен конгрес и дали е имал право да участва в работата му.
 
 
"Аз съм бивш футболист на Миньор (Перник), 14 години съм играл професионален футбол. 7 години и половина съм бил капитан на Миньор. Хората в нашия град ме познават. Обидно ми е, че няма такъв клуб Кракра 1919, че сме едва ли не фантоми. Толкова ли не можаха да се свържат с мен? След като се излъчи репортажа, ми звънят родители на трениращи при мен деца и ме питат: ние фантоми ли сме?, разказва Андонов.
 
 
"Клубът го създадох през 2004-а година и до 2014-а година си играехме в първенство, нямаше проблеми. Но след това финансовата криза ни се отрази много лошо. Знаете как е в нашия град- няма вече фабрики, хората се изнасят да работят в София. Трудно е с финансирането. Сключих договор с Миньор и по-големите момчета ги пращам там, а аз останах с най-малките, като играем футбол-7. Но играем основно в турнири, защото няма как да осигурим финанси за първенство. Но клубът не е прекратявал дейността си, съществува си и играят децата, каза още бившият защитник на "чуковете".
 
 
Той добави, че е аналогичната ситуация и с Миньор 1919, където работи Иво Славчев. За третият пернишки клуб Рудничар (Бела вода) обаче не е ясно какво е положението. Андонов заяви, че след като е получил покана да участва в конгреса, значи е правилно и юристите не са открили проблем.
 
 
В негова подкрепа се намеси и Дочко Дочев от ФК Левски (гара Левски), който пък се оплаква от демографския проблем в региона. Той даде за пример общини като Червен бряг, Павликени, Трявна, Дряново, където след 8-и клас голяма част от децата избират да продължат образованието си в по-големи градове. И тези малки общини остават с малко като бройка деца. Затова той призова да се правят компромиси и да се позволява отборите да играят, тъй като така се запазват и футболисти, и клубове.
 
 
"Първенствата за футбол-5, футбол-7, футбол-9 не бива да се прекъсват. Напротив- трябва да се помага на отбори, които искат да работят, а им е трудно, заявява още Дочко Дочев.
 
 
Клубовете от аматьорския футбол обаче нямат претенциите на тези от професионалния и смятат, че съдиите се справят като цяло добре. Йордан Михайлов от Чико-Бунара (Бяга) заяви, че не си спомня доста години да е имало бит съдия в Пазарджишко.
 
 
"Призовавам и хората от клубовете да не скачат за един тъч или за фаул в центъра на терена, защото ефектът ще бъде на снежната топка, която се търкаля и накрая става лавина. Вероятно сте гледали онзи клип в интернет-пространството, в който един кмет иска всеки мач отборът му да получава по 4 дузпи и да се вдигат два червени картона на гостите, казва Йордан Михайлов.
 
 
Иван Нарлев, който е и член на УС на Аматьорската лига, смята, че вече такива случаи с насилие над съдиите са доста намалели. Самият той бивш съдия, сега ръководи отбора на Айдемир от Силистренско.
 
Преди от 10 мача в долните дивизии пет не завършваха. Сега не е така. Има пак инциденти, но са доста по-малко. За самият конгрес мога да кажа, че е смешно да се твърди, че е имало заплахи. Аз самият с Любо Пенев не съм се срещал, защото той в Силистра не дойде. Смятам, че всеки от нас е избрал човека, който може да помогне още на българския футбол, каза още Нарлев.
 
"На всички ни стана обидно, когато Любо Пенев ни обвини от трибуната, че не сме легитимни а подменени делегати. А повечето от нас са дали па 20-30 години от живота си на футбола. Как да подкрепим този човек", каза Вихър Данчев от Академик (Сф).
 
Левски обяви кога пуска билетите за ЦСКА

Двата тима играят на 7 април

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки