СКАНДАЛ: Бунт срещу Радо Стойчев в Модена

Състезателите го нападат в ефир

СКАНДАЛ: Бунт срещу Радо Стойчев в Модена
Бунт срещу Радостин Стойчев избухна в Модена. Почти всички играчи от отбора се обявиха публично срещу срещу специалиста, който бе привлечен миналото лято. Такова нещо не се е случвало досега, коментираха местните медии.
 
 
От популярното спортно предаване Barba & Capelli бяха поканили като гости двамата лидери на тима Ървин Нгапет и Бруно Резенде.
Изненадващо обаче с тях в студиото се появиха и голяма част от съотборниците им в Модена, който отпадна в полуфиналите на серия "А" от Кучине Лубе (Чивитанова) на Цветан Соколов.
 
Темата за Стойчев бе повдигната почти ведната от водещия Паоло Реджанини, който попита Нгапет дали щеще да премине в Казан, ако българинът не му беше треньор.
 
"Не, категорично. Имах договор за още 2 г. и със сигурност щях да го изпълня", отсече звездата на френския национален отбор. Посрещачът влезе в открит конфликт с наставника още през декември. Тогава имаше събрание на отбора и доста от играчите се бяха изказали против методите и отношението на българина. Президентът на клуба Катя Педрини обаче успя да тушира конфликта, за да бъде спасен сезонът. Впоследствие обаче Нгапет подписа с руския хегемон Зенит (Казан), където ще заеме мястото на Вилфредо Леон.
 
"Още от самото начало знаех, че няма как да се получат нещата със Стойчев. Като разбрах, че ще го наемат, казах на г-жа Педрини, че това е много рисковано. След първите тренировки предчувствието ми се оправда. Нещата обаче ескалираха преди Коледа. Радостин има маниер на държание и използва думи, които засягат хората. Беше направил неприемлив коментар за мен и брат ми (Суон Нгапет също е в този отбор - б.а.). Това ме обиди и цяла нощ мислих по въпроса. На следващия ден отидох и му казах, че не желая повече да работим заедно", разказа звездата на френския национален отбор. Нгапет добави, че българинът не е казал истината за отношенията им пред медиите.
 
"Беше обявил, че аз не желая да играя за Модена. Това бе откровена лъжа. Закъснях за една тренировка, защото изпуснах полет от Франция. Говорих с Педрини и се извиних за случката, поисках да се включа в тренировките. Тя се съгласи, но Стойчев не ме пусна в залата", каза посрещачът, който е известен с буйния си нрав и някои изцепки през годините.
 
На същото мнение е и далеч по-дисциплинираният Бруно Резенде. Капитанът на Бразилия също е много разочарован от работата си с българина, който превърна Тренто в №1.
 
"През последните 13 години съм играл на най-високо ниво. Имал съм треньори като Уебър, Баньоли, Лоренцети, Бернардо Резенде - моя баща. Не може да става дума за сравнение. Стойчев искаше да промени тотално стила на игра, който всеки от нас, вече изграден състезател, има. Но ако оставим спортно-техническите неща настрана, то в чисто човешки план...Не е нужно да сме приятели, но поне между нас трябва да има доверие и лоялност", подчерта разпределителят Резенде, който подобно на Нгапет е сочен като най-добрия на своя пост в момента.
Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ЦСКА води с 12:5 срещу Левски във финалите

Преди финалния плейоф за титлата

Тони Зетова: Искам да се борим със силните

Положително беше желанието за игра на всички момичета, обяви селекционерът

Легендарен разпределител спря с волейбола

Надявам се бъдещето да ми е свързано с Нефтохимик, каза Иван Станев

България се класира за финалите на Евро 2024 по волейбол за жени до 18 години

Oтлично представяне на нашите момичета

Левски е на финал в родното първенство по волейбол след 10 години пауза

"Сините" елиминираха шамиона Нефтохимик

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки