Сблъсъкът Илиев – Митов или живот след Левски

Трима титуляри се връщат за Черно море

Сблъсъкът Илиев – Митов или живот след Левски
Днешният първи полуфинален плейоф за 7-о - 10-о място между Черно море и Септември София ще предложи и любопитен треньорски дуел - Илиан Илиев срещу Николай Митов.
 
Пресечните точки между двамата са доста, а сблъсъкът на "Тича" ще е под номер 2 в кариерите им.
 
Всичко започна през лятото на 2012 година, когато Илиан пое Левски, а Митов влезе в щаба му като помощник. Двама бивши играчи на сините, водени от една идея. На 12 април 2013-а Илиев обаче бе освободен заради незадоволителни резултати и мястото му бе заето от... асистента.
 
Тук някъде настъпи и разривът помежду им. Малко по-късно обаче Митов, който се виждаше сигурен шампион, не успя да победи Славия на „Герена" - 1:1 в последния кръг и титлата отиде пак в Лудогорец. Митов се раздели със сините на 12 юли 2013 г. след елиминирането на отбора от казахстански клуб Иртиш Павлодар за Лига Европа.
 
Така двамата започват своя живот след Левски, макар че преди година Митов получи втори шанс на „Герена", но и в него не успя. Септември София се оказа точният пристан за него, след като преди това не можа да вкара в елита Монтана през 2014-а.
 
Септември със сигурност няма да изпадне и дори може да се бори за Лига Европа. Но... пътят на Митов минава през Черно море на Илиан. Илиев имаше две кратки авантюри с Локомотив Пловдив и Верея, където се представи на ниво, преди през зимата да се завърне у дома - на "Тича".
 
На 22 октомври двамата се изправиха един срещу друг. Начело на Верея Илиан загуби с 0:1 от Септември София на Митов, а столичани имат и друг сериозен психологически коз на своя страна - в редовния сезон спечелиха и двата си мача с моряците. Особено убедителен бе този на "Тича" - 4:1, но тогава и съдията Валентин Железов се постара да даде своя дан за успеха.
 
В състава на Илиан Илиев за днешния сблъсък след наказания се завръщат трима основни изпълнители - Зехиров, Кики и Фенуш.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки