Последен сблъсък между "сини" и "червени"

Двубоят днес е по-важен за Левски, който продължава битката си за Лига Европа

Последен сблъсък между "сини" и "червени"

 Днес в 18:30 часа отборите на Левски и ЦСКА излизат в последния мач помежду си за този сезон.Срещата е от много важно значение за “сините”, които продължават битката за участие в Лига Европа. За целта те трябва да устискат третото място в класирането, за да играят бараж. Възпитаниците на Делио Роси могат да си свършат работата още днес, ако запишат победа над “червените”. “Армейците” обаче едва ли ще улеснят съперника в тази задача, независимо, че не играят за нищо освен за своята чест.

 
Двата тима вече изиграха три мача помежду си в първенството и още два за Купата на България. В Първа лига балансът е в полза на “Армейците”, които записаха 1 победа и 2 равенства. За Купата пък късметът бе на страната на “сините”, които остраниха съперника с победа и равен на 1/2-финала.
 
И в двата клуба настроението не е особено приповдигнато. На “Армията”  разочарованието нахлу още след като тимът загуби шансове за титлата и отпадна за Купата на България. Левски пък се издъни на финала за Купата, губейки с дузпи от Славия, и това бе прието като огромен провал. Сега “сините” трябва да се хванат за последната сламка и да минат по дългия път към Европа, ако не искат тотално да зачеркнат сезона. Всичко това доведе и до отлив на фенове и на двата тима, като се очаква днес публиката на “Васил Левски” да бъде рекордно малко за мач от такъв калибър.
 
На “Герена” имат доста кадрови проблеми. Делио Роси не може да разчита на контузените Цветкович, Тиам и Буш. Към тях трябва да прибавим и наказаните Гомес, Ейолфсон и Яблонски. Именно проблемите в защита изглеждат най-сериозни и италианският специалист ще има доста трудна задача да закърпи пробойните.
 
Предполага се, че на вратата отново ще е Митрев, а пред него ще стартират Прохазка, Найденов, Белаид и Горанов. Панайотов и Рошу ще са двойката дефанзивни халфове, а Нашименто ще изпълнява ролята на плеймейкър. Паулиньо и Вутов ще действат на двете крила, а голове в атака ще се чакат от Ривалдиньо.
 
В същото време и в ЦСКА има немалко хора в лазарета. Контузени са Китанов, Дюлгеров, Укра и Каранга. Треньорът Христо Янев се очаква да пусне в игра Черниаускас на вратата, а пред него в защита ще действат Манолев, Бодуров, Барт и Жеферсон. Пинто и Малинов ще са двойката в средата на терена, а пред тях играта ще връзва Тиаго. Десподов и Джеси ще стартират на крилата, а атаката ще води Бланко.
 
Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки