Берое остава в битката за Европа (ВИДЕО+СНИМКИ)

Старазогорци не успяха да бият резервите на Лудогорец

Берое остава в битката за Европа (ВИДЕО+СНИМКИ)

Берое не успя да победи резервите на Лудогорец, но запазва шансове за третото място, което дава право на участие в плейофа за Лига Европа. Двата отбора направиха 1:1 в Стара Загора. Домакините са на две точки от Левски, който загуби от ЦСКА с 2:3. За да измести "сините", Берое трябва задължително за победи "червените", а тима на Роси да падне от Верея в последния кръг.

 
Треньорът на шампионите Димитър Димитров пусна в игра предимно резерви и юноши на клуба. Титуляри започнаха младите Доминик Янков, Светослав Ковачев и Денислав Александров. В събота тима от Разград вдигна титлата след 2:2 с Левски и звездите на тима бяха освободени да се приберат по родните си места.
 
 
Домакините бяха без контузения Педро Еуженио. Освен него от състава отпаднаха наказаните Карлос Охене и Камен Хаджиев.
 
Двубоят започна равностойно, а в първия четвърт час положения пред двете врати липсваха. В 17-ата минута Камбуров отправи силен шут към вратата на Лудогорец от пряк свободен удар, но топката мина над напречната греда. Малко след това Виданов засече центриране на Цонев от корнер, но ударът му с глава беше уловен от Хорхе Броун.
 
В 28-ата минута шампионите стигнаха до положение за гол. Доминик Янков напредна, преодоля противников състезател и шутира по земя. Перниш успя да избие, а при добавката Якуб Шверчок не успя да намери очертанията на вратата.
 
 
Десетина минути по-късно Бригидо стреля от въздуха след центриране отдясно. Топката обаче излезе в аут. До края на полувремето тимът от Стара Загора се настани в половината на разградчани, но така и не успя да намери верния път към гола.
 
Второто полувреме започна с опасност пред вратата на Берое. В 51-ата минута Лукас Саша отправи опасен удар, но Душан Перниш демонстрира отличен рефлекс и спаси. В 63-ата 17-годишния Доминик Янков удари гредата. 
 
Добрата игра на Лудогорец след почивката се увенча с гол. Вкара го Денислав Александров. Юношата на клуба прехвърли Душан Перниш с майсторско изпълнение в далечния ъгъл в 65-ата минута. 
 
 
Радостта на гостите шампионите бе твърде кратка. 120 секунди, след като Лудогорец поведе Мартин Камбуров изравни. Голмайсторът, който беше добре позициониран пред вратата и чукна топката за 1:1.
 
В 77-ата минута се разиграха грозни сцени на стадиона в Стара Загора. Борислав Цонев и Форстър се сдърпаха и за малко да стигнат до бой заради грубо влизане на халфа в краката на опонента си. Главният съдия обаче успокои бързо страстите.
 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
БЕРОЕ: 12. Душан Перниш, 3. Милен Желев, 5. Павел Виданов, 7. Мартин Райнов, 9. Мартин Камбуров, 10. Борислав Цонев, 11. Иван Бандаловски, 15. Георги Динков, 16 Марко Адамович, 18. Рубен Бригидо, 20. Матеус Леони;
Треньор Александър Томаш
 
ЛУДОГОРЕЦ: 1. Хорхе Броун, 25. Цветомир Панов, 23. Венцислав Керчев, 5. Георги Терзиев, 2. Рафаел Форстър, 44. Яцек Горалски, 8. Лукас Саша, 64. Доминик Янков, 98. Светослав Ковачев, 80. Денислав Александров, 70. Якуб Свиерчок;
Треньор Димитър Димитров

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки