Люпко препоръча треньор за ЦСКА

40-годишният Ненад Лалатович е нов вариант за наставник на "армейците"

Люпко препоръча треньор за ЦСКА

Треньорският Възел на "Арми­ята" ще се разплете дo часове. Новото име, което влиза в списъка с потенциални настав­ници на ЦСКА, е Ненад Аалатович. 40-годишният сърбин е бил на среща с ръководството на клуба през миналата седмица. Лалатович е препоръка на Люп­ко Петрович, който е много близък със силните хора в ЦСКА. Той се е изказал ласкаво за Лала­тович, като младият настав­ник е смятан за един от най-перспективните треньори в Сърбия. Петрович е следял от дълго време развитието на Ла­латович и има отлични наблю­дения върху потенциала му, пише "Тема Спорт".

За последно 40-годишният специалист е водил елитния Чукарички, но договорът му е прекратен по взаимно съгласие на 16 май (сряда). В сръбските медии се пише, че Лалатович е опция и за Раднички Ниш. Но ако трябва да избира между този клуб и ЦСКА, едва ли има съмнение чия оферта ще пред­почете. На този етап той е най-актуалното име, което се коментира за треньорския пост на "Армията", и развръзка­та по горещата тема в Борисовата градина наближава.

Ненад е известен като много емоционален треньор и голям кибритлия. Той е тотална про­тивоположност на Стамен Белчев като характер. Лалатович често е влизал в здрави спо­рове със съперници, защитавай­ки своя клуб. Не спестява нищо на никого. „Говоря винаги от сърце, без демагогия и избягвам клишетата. Не чета коментарите по форумите. Не ми се за­нимава с мненията на хора, ко­ито не са доволни от живота си. Не ме харесват, защото каз­вам това, което мисля. Изобщо не ми пука. Когато ме обиж­дат, няма начин да остана безмълвен. Ще стане земетре­сение, ако ме провокират", каз­ва Лалатович в интервю в на­чалото на тази година.

Младият специалист има престои в грандове и като футболист, и като треньор. Той е бивш десен бек, юноша на Цървена звезда, където играе от 1994 до 2002 г., но в този пе­риод на няколко пъти е прео­тстъпван. Записва близо 100 мача за белградския гранд във всички турнири. През 2003 г. е продаден на Шахтьор Донецк, но там не успява да се наложи. Украинците го дават под наем на Волфсбург, като изиграва 5 мача за дубъла през 2004 г. Връ­ща се в Шахтьор, но през 2005-а е наказан за една година от украинската федерация, след като удря съдия. Лалатович окачва бутонките само на 29 години и започва да се подгот­вя за треньорска кариера, като става наставник през 2011-а. През сезон 2014/15 г. е начело на Цървена звезда, водил е и Войводина, който е един от емблематичните отбори в Сърбия. Интересен факт е, че е работил с десния бек на Левски Милош Цветкович - бил му е наставник в Напредак Крушевац. Според запознати именно Лалатович е фаворит за ЦСКА към този момент. Само ако не­щата с него не се получат, ще се пристъпи към назначението на българин. Любо Пенев зами­на за Валенсия, след като мина­лата седмица имаше разговори с червените. Що се отнася до Стойчо   Младенов - той продължава работата си в Ка­захстан, отборът му е във въз­ход и на този етап ангажира­нето му е много малко вероят­но. Македонецът Чедомир Яневски също не изглежда близо до "Армията".

Красимир Балъков обаче има големи шансове да започне ра­бота в ЦСКА. Вариант е той да стане главен мениджър на клуба от новия сезон. Бил е обсъждан и за треньорския пост, но на този етап е по-вероятно функ­циите му в Борисовата гради­на да са други. Най-актуалната конфигурация е Лалатович да бъде треньор, а Балъков - гла­вен мениджър.

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки