Наши съдии за Франция – Ирландия на „Парк де Пренс“

Престижен наряд за контрола, с която „петлите“ подгряват за Мондиал 2018, получиха Георги Кабаков и Мартин Маргаритов

Наши съдии за Франция – Ирландия на „Парк де Пренс“

Много престижен наряд за приятелски мач, в който ще бъде представен националния отбор на Франция преди Световното първенство по футбол, получиха двама от най-добрите български футболни съдии – пловдивчаните Георги Кабаков и Мартин Маргаритов.

Кабаков е определен да бъде главен съдия, а Маргаритов – първи асистент-рефер на контролата между „петлите“ и Ирландия. Другият помощник е варненецът Диан Вълков.

Срещата е на 28 май от 21 часа на митичния стадион „Парк де Пренс“ във френската  столица и е част от подготовката на французите за шампионата в Русия.

До началото на Световния шампионат отборът на Франция ще изиграе контроли още срещу Колумбия, Италия, САЩ, както и ще гостува на домакина Русия.

Нарядът на Георги Кабаков и Мартин Маргаритов във Франция е поредното им голямо признание в Европа, след като преди два месеца те получиха отлични оценки лично от комисаря на УЕФА  – ирландеца Джерард Пери, за ръководения от тях четвъртфинален мач от младежката Шампионска лига между отборите на „Тотнъм“ и „Порто“ /0:2/ в Лондон.

Преди това, Кабаков и Маргаритов се справиха безупречно и с други три завързани мачове от Лига Европа – между италианския „Аталанта“ и „Аполон“ (Лимасол), както и „Евъртън“ – „Ружомберок“ и „Розенборг“ – „Вардар“.

Пловдивчаните Георги Кабаков и Мартин Маргаритов се утвърдиха напоследък като двамата най-успешни български международни съдии по футбол, смятат специалисти.

Това стана възможно след като Кабаков и Маргаритов, заедно с колегата си Мартин Венев от София, преминаха успешно и изкараха с отличие изпити за лиценз в централата на УЕФА в Нион (Швейцария).

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки