ИЗВЪНРЕДНО: Вижте присъдите за боя между агитките на Локо Пд и ЦСКА!

Районният съд наказа 8 футболни фенове

ИЗВЪНРЕДНО: Вижте присъдите за боя между агитките на Локо Пд и ЦСКА!

Районният съд в Пловдив осъди по бързо производство 8 души за хулиганство по време на спортно мероприятие в зала „Колодрума“, информира Радио „Фокус”- Пловдив. Както е известно двете агитки окървавиха турнира по смесени бойни изкуства преди четири дни.

 

Най-тежка присъда получи 33-годишният Божидар Попов от Пловдив, фен на ФК Локомотив. Неговото наказание е 3 месеца условна присъда с 3 години изпитателен срок. Мъжът се призна за виновен, като обяви, че съжалява за случилото се. 
 
Останалите 7 души се отърваха с „пробация”. 41-годишният Дилян Георгиев получи 1 година и четири месеца и 100 часа обществено полезен труд. 20-годишният Иван Топалски от агитката на Локомотив и 42-годишният привърженик на ЦСКА Николай Станков от София получиха по 1 година и 2 месеца. Станислав Чолаков, също от София бе наказан с 1 година и 2 месеца и 100 часа общественополезен труд. Една година получи и 34-годишният Мартин Новаков от София, 22-годишният Михаил Партинков и за 27-годишният Иван Иванов. 
 
Всички обвиняеми сключиха споразумение с прокуратурата.
 
Мъжете бяха задържани за сбиването в зала „Колодрума“ в Пловдив на 19 май. За инцидента са разпитани множество свидетели, приложени са и записи от видеокамери. По време на бойно шоу фенове са хвърляли бомбички, от които леко са пострадали 7 полицаи.
 
В залата на съда привържениците на враждуващите отбори бяха вкарани по отделно.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки