Сензациите в пресата: Спас Русев привиква Делио Роси в петък

Черно море измъква Умарбаев от Локо Пд, Веселин Великов разговарял с Етър

Сензациите в пресата: Спас Русев привиква Делио Роси в петък
Най-интересните теми от българския печат днес, 24 май:
 
„Тема спорт”: Спас Русев привиква Делио Роси в петък
 
Собственикът на Левски Спас Русев привиква ръководството и треньорския щаб на среща в петък. На нея треньорът Делио Роси ще трябва да даде отчет за свършеното през сезона. Под ръководството на италианеца сините не успяха да спечелят Купата на България - загубиха финала от Славия с 2:4 след изпълнение на дузпи (0:0 в редовното време и продълженията). Роси обаче все още може да изпълни поставената му цел - да класира тима за Лига Европа. Това ще стане, ако тази вечер сините победят Черно море. На срещата с боса ще стане ясно какви средства ще бъдат отпуснати за селекция. Роси ще трябва да каже кои футболисти държи да останат в състава и кои ще трябва да си търсят нови клубове. В момента има доста играчи с неясен статут. От клуба пробват да удължат договорите на Роман Прохазка и Васил Панайотов, чиито контракти изтичат. Словакът има доста предложения от чужди клубове. Мениджърът му вече води преговори с чешкия шампион Виктория Пилзен. Към Панайотов също има интерес от чужбина. Като преотстъпени на „Герена" играят халфовете Кали Тиам и Антонио Вутов. Първият е под наем от унгарския МТК, а вторият - от италианския Удинезе. Сините имат принципна договорка с клуба от Букурещ да откупят сенегалеца, както u да подпишат договор с дефанзивния полузащитник за 3 години. Разговори за Вутов все още не са водени. В тима има и такива, които не попадат в плановете на Делио Роси. Такъв е румънецът Нелуц Рошу. Тепърва ще се уточнява и кои от преотстъпените играчи ще се завърнат на „Герена". Такива има около десет играчи в Първа и Втора лига. На срещата утре Делио Роси трябва да обяви и плановете си за подготовка. Ако Левски участва в Лига Европа, първият му официален мач ще е на 12 юли - тогава е първата среща от първия кръг на евронадпреварата.
 
„Меридиан мач”: В Пирин ще издължат заплати, но не и премии
 
Ръководството на Пирин се срещна с футболистите и треньорския екип на отбора вчера на стадион „Христо Ботев". Шефовете обещаха, че ще направят всичко възможно до 5 юни да изплатят забавените заплати, но не и премиите, тъй като тимът вече изпадна във Втора лига. Към днешна дата бъдещето на Пирин във втория ешалон е неясно предвид тоталната кадрова криза. Треньорът Милен Радуканов очевидно напуска с екипа си. Въпреки това той е оставил план за лятна подготовка.
„Ще кажа само едно - Община Благоевград направи и невъзможното тимът да остане в „А" група. От 2011 г. насам Пирин получава финансова подкрепа от общината. Ще припомня сезон 2014/2015, когато Пирин триумфира и намери своето място в Първа лига. Отборът като общински нееднократно получаваше и логистична, и морална подкрепа. Разбира се, имаше недоволни, които хвърляха обвинения върху принципала, т.е. Община Благоевград, защото обикновено човек, прехвърляйки отговорността, оставя своите ръце „чисти", написа кметът Атанас Камбитов в профила си във фейсбук.
 
„Тема спорт”: Черно море измъква Умарбаев от Локо Пд
 
Черно море е на път да отмъкне една от звездите на Локомотив Пловдив. Треньорът на моряците Илиан Илиев иска да привлече Парвиз Умарбаев. Именно специалистът доведе таджикския футболист в Локо преди две години, когато беше треньор на "Лаута". Договорът на Умарбаев изтича и все още не е подновен - той вече е свободен агент. През кампанията той изигра 29 шампионатни двубоя, в които реализира 3 гола.
Това ще е втори удар срещу черно-белите, след като Димо Бакалов вече напусна тима и подписа договор с шампиона Лудогорец. Димитър Велковски пък също може да си тръгне от железничарите. Той е силно желан от Славия - белите имат нужда от бекове.
 
„Тема спорт”: Веселин Великов разговарял с Етър
 
Бившият треньор на Дунав и Царско село Веселин Великов проведе вчера дълъг разговор с члена на Управителния съвет на Етър Александър Нанков. Двамата се видяха на стадион "Ивайло" преди финала за Купата на АФЛ между Арда Кърджали и Кариана Ердерн. Великов, който е бивш играч на Етър и ЦСКА, в момента се води селекционер в Царско село, въпреки че бе освободен от треньорския пост през пролетта. Преди време Великов бе спряган за Етър. Тогава обаче до разбирателство между двете страни не се стигна. В момента бъдещето на болярите не е ясно. Те спасиха елитния си статут, след като победиха Дунав Русе в бараж за оставане в Първа лига. Доста спекулации има дали Красимир Балъков ще продължи да бъде главен мениджър и наставник на Етър.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки