Сензациите в пресата: Георги Миланов вариант за Лудогорец

ЦСКА чака отговор от двама холандци

Сензациите в пресата: Георги Миланов вариант за Лудогорец

Най-интересните теми от българския печат днес, 23 май: 

 

„Тема спорт”: ЦСКА чака отговор от двама холандци

 

Двамата холандски футболисти, които преговаряха с ЦСКА в последните дни - централният нападател Ларс Велдвайк (26 г.) и защитникът Стивън Перейра (24 г.), ще дадат своите отговори на клуба до седмица. Те са желани от червените и са получили конкретни оферти, които са обявили, че ще обсъдят със своите мениджъри. Очаква се следващия вторник или сряда Велдвайк и Перейра да кажат дали ще подпишат с ЦСКА. Те са близки с настоящия футболист на армейците Едвин Джеси.

Велдвайк дойде в София преди мача с Берое от последния кръг и го изгледа от ВИП ложата на "Армията", а няколко часа по-късно се прибра в Холандия. Твърди се, че в София е бил и централният бранител Перейра, който през последните сезони е играл във втородивизионния холандски МВВ Маастрихт. Те са огледали стадиона и базата на ЦСКА, като са направили и разходка из Coфия. Перейра обяви в социалните мрежи, че престоят му в Маастрихт е приключил, а сега търси много по-голямо предизвикателство. Освен като централен защитник той може да играе и като десен бек. ЦСКА със сигурност ще се подсили и на двете позиции през лятото. Перейра е национал на Кабо Верде. Той е юноша на Цволе и има три мача за отбора в холандския елит. От 2015 година играе за МВВ Маастрихт, като е несменяем титуляр със 112 мача и 3 гола във всички турнири.

Таранът Велдвайк пък има едно участие за националния отбор на ЮАР. Той е роден в Холандия, но баща му е от африканската страна и Ларс има право да играе за нея. Точно преди седмица нападателят се раздели с елитния Грьонинген и подобно на Перейра е със статут на свободен агент.

Червените работят усилено по лятната селекция. Според запознати, тя ще включва между 5 и 7 нови попълнения. Ще се изчака обаче назначението на новия треньор, преди да се премине към подписване на договори и раздяла с някои играчи.

 

„Меридиан мач”: Георги Миланов вариант за Лудогорец

 

Георги Миланов е сред обсъжданите имена в Лудогорец за лятна селекция. През тази година в Разград наблягат на българското, като първо взеха Цветомир Панов от Ботев през февруари, а сега си върнаха Димо Бакалов. Успоредно с това се водят преговори и с Тодор Неделев. 26-годишният атакуващ халф е свободен агент, след като договорът му с ЦСКА Москва изтече. Той премина в гранда през 2013 г. като бе купен от Литекс. За „армейците" записа 145 мача и 6 гола във всички турнири. Техничарят стана веднъж шампион на Русия, а два пъти спечели Суперкупата на страната. Миланов вече има нов мениджър. До момента той бе представляван от Мирчо Димитров, докато сега вече личният му агент е чужденец. Желанието на Миланов е да продължи кариерата си в Западна Европа. Но пък в Лудогорец той ще има възможност да играе в групова фаза на някой от двата евротурнира, а и ще бъде титуляр, нещо което не бе факт в ЦСКА Москва и се отрази на неговото развитие.

Интерес към Георги Миланов е имало и от ЦСКА, но халфът не иска да работи отново с ръководството на „червените". Предполага се, че ако той се разбере с Лудогорец, ще може да стане наследник на голямата звезда Марселиньо, който ще навърши 34 години.

 

„Тема спорт”: Шопов подписва с Ботев Пд след баража в Коматево

 

Атакуващият халф Васил Шопов ще подпише с Ботев Пловдив на 25 май (петък). Това ще се случи ден след баража на настоящия му тим Дунав Русе с Царско село, който е в четвъртък. По ирония на съдбата двубоят е на стадиона на канарчетата в Коматево. Шопов ще остане там и на другия ден ще парафира. Срокът на контракта ще е 2 години. Двете страни се разбраха още през март. Наскоро Черно море се намеси в битката за играча, но той е обявил пред варненци, че е дал дума на Ботев и не смятал да се отмята. Киров призна преди време, че е искал Шопов още през зимната пауза.

Така бившият футболист на Литекс и Спартак Плевен ще е първото ново попълнение на Ботев Пловдив. Канарчетата продължават усилена работа по селекцията. След срещата с президента Ангел Палийски старши треньорът Николай Киров е получил определени параметри и вече работи по тях. До дни с Ботев се очаква да подпише централен защитник - българин, който е играл в чужбина. Засега името му се пази в тайна. Той е бил предлаган и на Славия, но засега белите са се отказали от него.

В същото време стана ясно, че ръководството на жълто-черните е поръчало нови екипи за следващия сезон. Те отново ще са на немската марка Ulhsport. Ще има и трети екип, чиито цвят ще остане изненада. Преди време той бе в небесносиньо и бяло. Канарчетата играеха в цвят бордо.

 

„Тема спорт”: Берое освободи петима

 

Ръководството u спортно-техническият щаб на Берое проведоха среща след края на сезона. На нея треньорът Александър Томаш е обявил на кои играчи няма да разчита през следващия сезон - футболистите също вече са уведомени за решението на наставника. Фланелката на заралии през следващата кампания няма да носят защитниците Веселин Пенев, Георги Динков и Павел Виданов, крилото Антон Карачанаков и нападателят Серджиу Негруц. Малко преди края на сезона клубът се раздели и с още един бранител - Иван Иванов. Тимът пропусна да завоюва третото място - финишира на пет точки зад Левски.

Румънецът Серджиу Негруц потвърди, че няма да продължи кариерата си в Берое. Той така и не успя да се наложи в състава на Александър Томаш. В първите мачове от сезона румънецът бе единствената алтернатива за върха на атаката, но той не се възползва от открилата му се възможност. След пристигането на Мартин Камбуров в отбора ролята на 25-годишния футболист стана периферна. Румънският футболист благодари на клуба за възможността, която му предостави и за изкараната година под Аязмото. "Пожелавам късмет и всичко най-добро на Берое", написа Негруц в една от социалните мрежи.

 

Договорът за наем на Карачанаков пък изтича, а контрактите на Пенев, Динков и Виданов също свършват. От изброените най-много шампионатни мачове изигра Карачанаков - 26, но в тях фланговият футболист отбеляза само 1 гол. Виданов бе на терена в 23 срещи, а друг защитник - Георги Динков - в 18. Ветеранът Веселин Пенев, който е и един от капитаните на Берое, изигра само 6 двубоя. Очаква се Берое да започне подготовка за новата кампания на 11 юни.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки