Сензациите в пресата: Спрягат нигерийска стрела за ЦСКА, Добри Митов влиза в щаба на новия треньор

Още един аржентинец в Локо Пд, Шопов и Ничев в Ботев за 2 години, Локо (Сф) с няколко варианта за треньор, Панайотов пред раздяла с Левски и още...

Сензациите в пресата: Спрягат нигерийска стрела за ЦСКА, Добри Митов влиза в щаба на новия треньор

Сензациите в пресата днес, сряда, 06.06.2018 година:

„Меридиан Мач“: Шопов и Ничев в Ботев за 2 години

Първият трансфер в Ботев може да се каже, че е факт. Васил Шопов, който през последния сезон игра в Дунав пристигна вчера следобед на базата в Коматево и проведе разговор с треньора Николай Киров.

След него специалистът потвърди пред „Меридиан Мач“, че всичко е уточнено и остава само халфът да премине успешно през задължителните медицински прегледи. Те най-вероятно ще бъдат извършени днес, след което плевенчанинът официално ще парафира.

Както е известно той имаше предварителна уговорка с Ботев още от зимата. Неговият договор с „жълто-черните“ ще бъде за две години. Подобна е ситуацията и със защитника на Пирин Костадин Ничев. Той също трябва да подпише за две години, но ще мине прегледите след Шопов. В същото време от спортно-техническия щаб на „канарчетата“ са уредили още три контроли за лятната подготовка. Ботев ще премери сили с Ботев (Вр), Витоша (Бистрица) и Верея.

„24 часа“: Добри Митов влиза в щаба на Нестор Ел Маестро 

Бившият защитник на ЦСКА и треньор в школата Добромир Митов най-вероятно ще стане част от щаба на новия наставник на тима Нестор Ел Маестро. Брат му Никои твърдо е помощник, сега се търси и наставник на вратарите. Прокуратурата в Словакия пък е започнала разследване на твърденията, че бившият тим на Нестор „Спартак“ (Търнава) е станал шампион с уговорени мачове.

„Меридиан Мач“: Още един аржентинец в Локо Пд

Още един аржентинец ще започне подготовка с Локомотив (Пд). Още през зимата бе уреден Лукас Масоеро, а освен него на „Лаута“ ще пристигне и Николас Канавесио. 24-годишният юноша на Атлетико Рафаела може да бъде считан за четвъртото ново попълнение в състава на Бруно Акрапович, след като вече бяха привлечени Георги Кременлиев и Бирсент Карагарен. Снажният бранител може да играе като централен защитник и като десен бек. Той има италиански паспорт и също като сънародника си Масоеро, няма да заеме квота на чужденец извън ЕС. Николас има записани два мача в елита на аржентинския футбол, става ясно от визитката му. Той е бил харесан от помощника на Бруно Акрапович по време на посещението му в Аржентина преди два месеца. За първата тренировка на „Лаута“ се очакват да пристигнат още футболисти, които са селектирани от Бруно Акрапович. По всяка вероятност част от тях директно ще подпишат с „черно-белите“, а други ще трябва да изкарат проби. Акрапович вече показа, че дори да е запознат добре с качествата на играчите, държи да види на живо тяхното функционално състояние.

„24 часа“: В „Локо“ (Сф) с няколко варианта за треньор

В „Локо“ (Сф) имат няколко варианта за треньор през новия сезон. Един от тях е да бъде продължена работата със сръбския специалист Младен Додич, който води „железничарите“ през изминалата кампания. Може обаче да се стигне и до негова смяна. Кой ще е новият треньор, зависи от бъдещето на „Локо“. Собственикът на клуба Иван Василев преговаря с италиански бизнесмен, който може да вземе акциите. Ако това не се случи обаче, има възможност Василев да продължи да издържа клуба, докато не се стигне до удачен вариант за бъдещето. „Червено-черните“ ще започнат подготовка за сезона във Втора професионална лига на 20 юни.

„Меридиан Мач“: Спрягат нигерийска стрела за „червените“ 
Нигерийски млад талант, който се отличава с изключителната си скорост, е спряган за трансфер в ЦСКА. Става въпрос за млад 19-годишен африканец, който е продукт на известна школа в страната си. Младежът бяга 100 метра за 10,6 секунди, което изглежда забележително постижение дори за лекоатлет. Въпросният талант играе като лек нападател, или дясно крило. Пробван е и на върха на атаката. Откупната му цена е била 1 милион евро, но „червените“ могат да го уредят за много по-малка сума. Нигерийската школа обаче ще запази голям процент при бъдещ трансфер.
 
"Тема спорт": Панайотов пред раздяла с Левски
Нещата между Левски и Васил Панайотов вървят към раздяла. От клуба още не са отправили официална оферта към играча. Халфът, който със сърцатата си игра заслужи уважението на феновете, иска да остане на “Герена”, но желанието му може и да не се сбъдне. Панайотов има контракт с Левски до 30 юни. Това означава, че той трябва да се яви на старта на подготовката. Ако дотогава “сините” не са привлекли играч за центъра на терена, то шансовете на Васил да продължи да играе на “Герена” може и да се увеличат. Столичани не успяха да задържат словашкия полузащитник Роман Прохазка. Неговият договор изтече и той предпочете да премине в чешкия шампион Виктория (Пилзен). На “Герена” трябва да решат и друг въпрос - този с Антонио Вутов. През изминалия сезон офанзивният халф игра при “сините” под наем от италианския Удинезе.
Бабич: Доволен съм от резултата, но ни трябваше валериан

„Пирин взе много важни три точки срещу Етър“, заяви треньорът на „орлетата“

Светльо Петров: Трудно е, но ще продължа да се боря

"Надежда имаме, но каквото и да говорим сега, това са празни приказки"

Николай Костов определи групата за Славия

Николай Михайлов се завръща в списъка

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки