Марселиньо: Фокусирани сме върху групите на Шампионската лига

Аутуори е велик треньор, според полузащитника на Лудогорец

Марселиньо: Фокусирани сме върху групите на Шампионската лига

Халфът на Лудогорец Марселиньо вече води подготовка под ръководството на именития бразилски специалист Пауло Аутуори. Ден преди старта на подготовката той бе обявен като главен мениджър на клуба, но му се наложи да поеме и треньорския пост, след като Димитър Димитров-Херо напусна, тъй като не пожела да стане част от щаба му.

 

"Аутуори е велик треньор, огромно име в Бразилия. Очакванията към него вече са огромни. Вече имаме контакт и на терена, но е много рано да се говори за това какви са тактическите му изисквания. Целият отбор, не само ние, бразилците - 9 човека сме в състава, но също и румънците (б.р. - те са Кешерю, Моци и Григоре), както и българите, очакваме да научим много неща от съвместната ни работа. Чака ни добро бъдеще", каза плеймейкърът пред бразилския сайт асгitiса.соm.

 

"Марселиньо е сред най-старшите играчи в Лудогорец - присъедини се към тима през лятото на 2011 година и спечели титлата 7 пъти. Въпреки това той все още е гладен за успехи и иска всеки сезон да печели златните медали", се казва в материала.

 

"След като титлата вече е факт, сега сме фокусирани върху евротурнирите - групите на Шампионската лига или Лига Европа. Естествено, предпочитаме да успеем да се класираме в тези от Шампионската лига, но и в другите не е никак зле. Сега сме съсредоточени върху подготовката", каза Марселиньо и разкри защо според него се е стигнало до назначаването на Аутуори.

 

"Не знам точно защо се стигна до тази рокада. Може би, защото сме много бразилски футболисти в отбора, това може да е причината. Бразилците тук сме се сработили. Професионалисти сме и помогнахме за постиженията на клуба. Може би затова президентът залага на бразилски треньор начело на Лудогорец - за да може отборът да израсне още повече!", заяви офанзивният халф.

 

Марселиньо е бивш български национал (селекционерът Петър Хубчев не го вика). Той разкри и от кого очаква много на започващото следващата седмица световно първенство в Русия.

 

"Бразилия винаги е фаворит. Имаме обаче и Испания, която винаги може да направи нещо, и това не е изненада. Германия има силен отбор, световен шампион е. Мисля, че отборът, който може да изненада дори себе си, е Белгия - селекцията им е невероятна."

 

Плеймейкьрът имаше no-малко от месец за почивка в родината си.

 

"Изкарах 10 дни в Сао Пауло, а след това още 15 в Манакапуру. Беше прекрасно, насладих се на почивката със семейството си. Липсваше ми много местната храна (смее се). Затова ядох от всичко - риба, местни дели катеси. От всичко, какво то имаше, по много. Все пак следващата ми бакан ция ще бъде на Коледа. До тогава целта е една - да из пълним целите си. С Божия та помощ ще влезем в гру пите на Шампионската ли га", заяви Марселиньо.

Лудогорец обяви кога пуска билетите за Левски

Деца и пенсионери ползват 50% намаление

Лудогорец падна от Стяуа след скандална дузпа (ВИДЕО)

"Орлите" загубиха с 2:3 в контролна среща

Дерменджиев: Има умора в нашия отбор, паузата идва навреме

"Изиграхме добър мач", каза треньорът на Лудогорец след разгрома над Локо (София)

Пьотровски хвали Неделев след успеха

Капитанът на Лудогорец вкара на ЦСКА 1948

Дерменджиев: Това е пореден ценен трофей за Лудогорец

Треньорът на "орлите" не скри радостта си след спечелената Суперкупа на България

СЛЕД ДУЗПИ: Лудогорец ликува със Суперкупата (ВИДЕО)

Двамата в мача на "Ивайло" бе голяма

Лудогорец и ЦСКА 1948 в спор за Суперкупата

Двата тима подновяват футбола у нас

Дерменджиев: Доволен съм от цялостното представяне на отбора

Треньорът на Лудогорец говори след контролата с Млада Болеслав

Лудогорец приключи контролите в Турция с равенство срещу корави чехи (ВИДЕО)

Разградчани завъртяха 1:1 срещу Млада Болеслав

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки