Мишо Вълчев: Левски има петима нападатели, но те не стигат и за един

„Ривалдиньо е пълна мистерия, половин година не разбрах дали е контузен или просто е слаб“

Мишо Вълчев: Левски има петима нападатели, но те не стигат и за един

Легендарният нападател на Левски през 80-те години Михаил Вълчев коментира класата на наследниците си на „Герена“.

Припомняме, че се очаква отборът да стартира подготовка в четвъртък с петима тарани. Това са Серджиу Буш, Станислав Костов, Ривалдиньо, Илиян Димитров и Станислав Иванов.

На този етап не е ясно дали всички те ще бъдат в състава през новия сезон, но със сигурност имат договори с Левски. Според Мишо Вълчев обаче нито един от тази петорка не е достоен за титуляр на „Герена“.

„От тази петица Серджиу Буш, като че ли е най-стойностен. Румънецът показа добри неща в края на сезона. Вкара и важни голове. Станислав Костов не започна лошо през пролетта, но после се изгуби. Колкото до Ривалдиньо - той е пълна мистерия за мен. За около 6 месеца, през които е в отбора, така и не разбрах този футболист контузен ли е постоянно или просто си е слаб. Бразилецът сякаш не беше част от отбора, а дойде с фанфари. Илия Димитров и Станислав Иванов са млади момчета, които имат бъдеще, но още им е рано да водят атаката на Левски. Става така, че „сините“ имат цели петима нападатели, а реално нямат и един, който да е достоен за титулярното място“, коментира пред „Меридиан Мач“ Мишо Вълчев.

Легендарният таран е твърд в мнението си, че Левски се нуждае от нов нападател, въпреки солидната бройка такива на „Герена“.

„Отборът ще е много по-силен, ако класен нападател, който да умее да вкарва голове. Левски се нуждае от играч, който да дърпа тима напред. Играч, на който може да се разчита, че ще вкара, ще донесе победата. Играч, който да е по-добър от споменатата горе петорка. Много е важно да се намери нов добър таран, ако Делио Роси иска да преследва титлата“, добави Вълчев.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки