На конгреса на ФИФА: Президентът на БФС гласува за по-големи инвестиции в развитието на футбола

Борислав Михайлов взе дейно участие в дискусиите на 68-ия конгрес на световната централа в Москв

На конгреса на ФИФА: Президентът на БФС гласува за по-големи инвестиции в развитието на футбола

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов даде положителен вот за значително увеличение на бюджета на програмата “FIFA Forward”, подкрепяща развитието на футболната игра и образованието.

От позицията си на член на една от най-престижните комисии на ФИФА – тази за развитието на футбола, Михайлов взе дейно участие в дискусиите на 68-ия конгрес на световната централа в Москва.

Конгресът одобри финансовите отчети за 2017-а, изменения в Устава на ФИФА и бюджета за периода 2019-2022 г., възлизащ на 6,56 млрд. долара, 80% от които ще бъдат инвестирани във футболни дейности.

Финансовата рамка на “FIFA Forward” за следващия период пък ще бъде в размер на внушителните $1,746 млрд. – като увеличението в сравнение с предишния цикъл (2015-2018) е от цели 41 процента.

Българската делегация в Москва, съставена от Борислав Михайлов и вицепрезидентите на БФС Михаил Касабов и Атанас Фурнаджиев, гласува в подкрепа на обединената кандидатура на САЩ,  Канада и Мексико за домакинството на световното първенство през 2026-а. Проектът на северноамериканските държави получи общо 134 гласа, а конкурентният – на Мароко, събра 65.

По този начин след осем години светът ще стане свидетел на първи Мондиал с три държави-домакини. САЩ за втори път ще има честта да организира най-големия футболен форум (след паметната за България 1994-а),  а Мексико – за трети (след 1970-а и 1986-а). Канада ще дебютира като домакин на световно по футбол при мъжете,  след като вече организира такова при жените през 2015-а.

В конгреса на ФИФА участие взе и президентът на Руската федерация Владимир Путин, който подчерта, че страната винаги е вярвала в идеята, че спортът и политиката не бива да се смесват. В навечерието на световното първенство по футбол той благодари на ФИФА за поддържането на този принцип и увери, че Русия е готова да си сътрудничи с всеки в името на спорта и неговото развитие.

"Всички хора, които идват тук, ще имат най-добрите удобства и ще срещнат най-позитивното отношение", гарантира президентът.

Следващият редовен конгрес на ФИФА ще се проведе на 5 юни 2019-а в Париж, в навечерието на световното първенство за жени.

Борусия (Мьонхенгладбах) хареса Дуа от Лудогорец

Нападателят е оценен на 5 милиона евро

Славия ще спре Крумовград за Топ 6

Вижте подробности

Ясен е окончателният капацитет на "Българска Армия"

Стадионът ще събира междъ 16 и 18 хиляди души

Александър Любенов: Грешките изграждат

Стражът на Локо София говори по няколко теми както на терена, така и извън него

Крумовград си хареса звезда на Ботев Враца

Браян Переа има 6 гола в 25 мача този сезон

Архитект Хаджиев: Този стадион ще е впечатляващо съоръжение

"Горди сме, че по-малко от година след представянето на проекта, вече текат дейности", заяви той

Снимат филм за най-великия голмайстор на Черно море

Идеята е на фен фракция Д'Ъртанян

Томаш изгуби трима за мача с ЦСКА 1948

Сериозни проблеми за Локо Пловдив преди мача в неделя

Лудогорец поздрави Кирил Домусчиев за рождения ден

"Най-доброто предстои", обещаха "орлите" на собственика си

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки