Вальо Михов: Липсват ни лидерите

Вижте какво смята членът на Изпълкома

Вальо Михов: Липсват ни лидерите

Футболният специалист Валентин Михов коментира предстоящия Мондиал в Русия, който започва по-късно днес. Бившият президент на Българския футболен съюз заяви, че футболът и спортът обединяват и в тях няма политика. Той коментира, че няма аутсайдери на шампионата и изрази надеждите си всичко по време на Мондиала да протече мирно и спокойно.

 

„Набляга се на футбола. Футболът не е политика. Ние заедно ще гледаме колко водачи ще идат в Русия. От четвъртфинала нататък ще видим кои ще идат да уважат отборите си. Футболът и спортът обединяват. Така трябва да се пречупят. Много се моля всичко да мине мирно и тихо. Никога едно Световно не е предшествано от такова напрежение. Дано да няма наранени хора. Мисля, че са даде много пари за сигурност“, започна Валентин Михов.

 

„Когато има спорт, всеки отива добронамерено, да покаже най-доброто. Едно Световно, нивото му, ще го анализираме след това. Първият мач предстои. Когато ме питат за Саудитска Арабия, още преди 20 и повече години видях накъде тръгват тези хора. Когато си тръгвах ми казаха, че от пустинята са направили оазис“.

 

„Като футболист разсъждавам и като фен, че почти винаги наравно завършват откриващите мачове. Днес обаче очаквам нещо интересно. Саудитска арабия не е никак лесен съперник“.

 

„Аутсайдери не виждам при все развитието на футбола. За мен приятната изненада е Белгия. Те са млад отбор, различна стратегия и тактика. Аз нямам пристрастия на форума. Мога да споделя очакванията си. Мисля, че Аржентина трудно ще спечели. Разликата в колектива в Аржентина и другите е голяма. По-егоистично се играе там“.

 

„Не съм съгласен с тези цифри - 200 милиона, 150 милиона, това са нереални цифри. Един жив човек не може да струва толкова. Не трябва да има такива суми. Това е надцакване, трябва да има граници“.

 

„В момента и България страда, че няма артисти. Липсват лидерите. За да си атрактивен, и на терена трябва да си професионалист, да играеш. Португалците, испанците, аржентинците, при един гол какви танци правят. Товае произведение на изкуството“, коментира още Михов, който си пожела да гледаме едно мирно Световно първенство, лишено от грозни сцени и ексцесии.

БФС търси усилено футболисти с български корени

До момента сме открили над 20 състезатели, обясни Лъчо Димов

Венци Стефанов: Илиан Илиев ще вдигне националите

Любо първо говори, после мисли

Женският ни национален отбор с драматична загуба от Армения (ВИДЕО)

"Лъвиците" ни допуснаха поражение с 2:3 на "Александър Шаламанов" в София

БРАВО! Девойките на България до 19 г. се класираха сред елита на Европа

Момичетата ни спечелиха безапелационно промоция за Лига А

Радойска очаква мачовете с Румъния да решат първото място

„Имам балансиран отбор“, заяви селекционерът на женския ни тим

Силвия Радойска: Владеехме инициативата

„Търсихме победата през цялото време“, доволна е треньорката на женския национален отбор

Женският национален отбор по футбол започна с победа евроквалификациите

Нашите спечелиха с 1:0 визитата си на Казахстан

Тежък жребий за националите по минифутбол

"Лъвовете" на европейско през лятото

Девойките на България с нова победа

"Лъвиците" подчиниха и Малта

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки