ГОЛЯМАТА СЕНЗАЦИЯ Е ФАКТ! Германия падна от Мексико (ВИДЕО+СНИМКИ)

Бундестимът започна с фалстарт защитата на титлата срещу храбрите "ацтеки"

ГОЛЯМАТА СЕНЗАЦИЯ Е ФАКТ! Германия падна от Мексико (ВИДЕО+СНИМКИ)

Мексико победи Германия с 1:0 в първа среща от група F на Мондиала в Русия.


Немците, които са актуален световен шампион, нямат загуба в 5 двубоя с мексиканците, като са постигнали 3 победи и две равенства, като за последно се срещнаха миналото лято, а успехът бе за Бундестима с 4:1.

 

Двубоят започна с много опасна атака за Мексико, но Лосано пропусна да се разпише от няколко метра. Последваха  минути с поделено надмощия, в които и двата отбора организираха по няколко атаки, но тези на Мексико изглеждаха по-опасни.




В 35-ата минута, при една от поредните контраатаки, Лосано финтира бранител на Германия и прати топката в мрежата на Нойер. Минути по-късно Кроос можеше да изравни, но силният му удар срещна гредата.

 

Втората част започна в по-спокойно темпо. Момчетата на Льов предпочетоха по-търпелив подход, след като се опариха от мълниеносните акции на своя опонент. В 54-ата Йозил насочи наляво към Дракслер, който шутира при първо докосване, ала беше блокиран. В 57-ата германците отново оставиха Нойер почти сам. Чичарито и Вела се устремиха срещу един защитник. Бившият нападател на Манчестър Юнайтед не сполучи с подаването и провали страхотното положение.

 

 

В 60-ата Льов направи офанзивна смяна: включи Марко Ройс за сметка на Сами Кедира. Мексиканците се прибраха, а световният шампион наложи натиск. В 64-ата Кимих опита атрактивно изпълнение със задна ножица - топката прелетя малко над гредата. В 67-ата Хумелс свали с глава към Вернер, който шутира прекалено високо. Нямаше вдигнат флаг за засада, но при евентуално попадение със сигурност видеоарбитрите щяха да отменят гола.

 

 

В 69-ата мексиканците осъществиха нова остра атака. Ернандес се измъкна от засадата, но след това предпочете да падне при схватката с Хумелс. В 71-ата Ройс изрита топката в лицето на Хесус Гаярдо, а секунда по-късно реши да стреля от въздуха - над гредата. В 73-ата в игра се появи Рафа Маркес, който записа участие на пето Световно първенство.

 

В последния четвърт час Льов пусна и Марио Гомес, вадейки левия си защитник. В 76-ата Дракслер получи на дузпата, но веднага изникна мексикански крак, който отклони топката над гредата. В 78-ата Лаюн изскочи сам срещу Хумелс, но не си изработи достатъчно добра позиция за шут и прати топката над гредата. В 81-ата “ацтеките” пропуснаха нова страхотна възможност. Трима мексикански излязоха срещу двама бранители, но атаката се провали след грешно подаване. Минута по-късно Лаюн стреля от 18 метра - заложи на силата и прати кълбото покрай далечния горен ъгъл.

 

В 87-ата Кимих качи топката на главата на Марио Гомес. Централният нападател не уцели добре топката от брилянтна позиция. Кълбото премина покрай гредата. В 89-ата резервата Юлиан Брант можеше да отбележи фамозен гол след бомбастичен шут от 20 метра. Топката профуча брутално близо до дясната греда на Очоа.

 

 

Другият мач от групата е между Швеция и Южна Корея. Двата тима излизат от 15:00 часа наше време в Нижни Новгород.

 

СЪСТАВИТЕ:

 

 

ГЕРМАНИЯ: Нойер, Платенхард, Хумелс, Кедира, Дракслер, Кроос, Вернер, Йозил, Мюлер, Боатенг, Кимих

 

МЕКСИКО: Очоа, Аяла, Салседо, Лаюн, Карлос, Ернандес, Морено, Ерера, Куадрадо, Лозано, Гаярдо

 

Йозил призна защо се реши на физическа трансформация

"Правя го, за да бъда във форма", каза бившият германски национал

Треньорският казус за Байерн се заплете

Нагелсман остава начело на Германия

След голямо шоу: Дортмунд видя сметката на Атлетико (ВИДЕО)

Рурците победиха испанския тим с 4:2

В Байерн търсят причина за контузиите

Спортният директор Кристоф Фройнд коментира темата

Дортмунд се справи с адашите от Гладбах, ВАР лиши Забицер от хеттрик (ВИДЕО)

Рурците стигнаха до успех с 2:1 като гости

Байерн се справи с лекота срещу Кьолн на "Алианц Арена" (ВИДЕО)

Ситуацията при "козлите" е доста неприятна

Леверкузен продава голмайстора си на Милан за 50 милиона евро?

Виктор Бонифас е обект на интерес от страна на "росонерите"

Алонсо отказа да говори за титлата, Розе му я честити

Треньорът на Леверкузен е готов за „бирен душ“

Крути мерки в Дрезден заради смъртни заплахи

Закриха тренировките на тима

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки