Ексклузивно: Балъков остава главен мениджър на Етър

Треньорът се надява на нови спонсори и месечни постъпления в клуба

Ексклузивно: Балъков остава главен мениджър на Етър
Красимир Балъков остава начело на Етър като главен мениджър и е амбициран отборът да бъде още по-силен през новия сезон. Специалистът бе представен на специална пресконференция от члена на клубната управа Александър Нанков. 
 
„Етър завърши една успешна година, натрупахме опит, който бе важен за нас. Заслугата е на футболистите и треньорите. Ние имаме най-добрия екип в Първа лига, независимо от условията, в които работи нашият клуб и можем да се гордеем с него. Поздравявам Красимир Балъков за успешния завършек на сезона, поздравявам Станислав Генчев, Калоян Чакъров, Илиян Киряков и Тодор Колев.
 
Имахме доста разговори както с Общината, така и с г-н Балъков и се радвам, че той остава при нас. Красимир Балъков най-добрият треньор в България, радвам се, че остава при нас, той е новият главен мениджър на Етър“, заяви Александър Нанков, а думите му бяха посрещнати с аплодисменти от присъстващите.
 
Договорът на Балъков е за срок от 1 година.
 
„Аз също благодаря на цялото ръководство, на кмета г-н Панов и на цялата великотърновска общественост. Имахме 6 динамични месеца, хубавото е, че постигнахме целта - оставане в групата. Това бе хубав момент и в моята кариера. Отваряме нова страница с моето оставане тук. Знам, че нещата няма да вървят по мед и масло, но има светлина в тунела. Водихме много разговори с ръководството на града, с всички, които имат желание да помагат”, каза новият стар мениджър.
 
„Започваме здрава работа. Амбициран съм до зимата вече да няма тенденция да се борим за оставане, а да сме събрали точки, които да ни дават комфорт за пролетта“, допълни Балъков.
 
Надеждите са до началото на първенството да се появят и нови спонсори. Точен размер на бюджета не бе обявен, но бе подчертано, че и досега Етър бе с по-малък бюджет от изпадналия Пирин. 
 
„Дали ще е 1.8 или 1.9 млн. лв., повече или по-малко, цифрата е плаваща. Нашето желание е освен сегашните спонсори, тв правата, от Общината, парите от БФС и УЕФА, да намерим във В. Търново поне 20 фирми, които да дават по 2000 лв. месечно, тези 40 000 лв. ще ни бъдат от огромна помощ“, заяви Балъков и увери, че всеки лев се изразходва максимално целесъобразно и всеки, който даде пари за клуба, ще знае точно за какво отиват. 
 
„Създадохме чудесен добре играещ колектив, сега трябва да задържим и да надграждаме“, завърши треньорът.

 

БФС извади отбор от София-изток

Пирдоп приключва с областната група

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки