Сензациите в пресата: Недялков дебютира за Лудогорец срещу Йънг Бойс

Крушарски помирява Бруно и Чаво, Рига плаши ЦСКА с нов бразилец

Сензациите в пресата: Недялков дебютира за Лудогорец срещу Йънг Бойс

Най-интересните теми от родния печат днес, 28 юни:

 

„Тема спорт”: Недялков дебютира за Лудогорец срещу Йънг Бойс

 

Най-новото попълнение на Лудогорец Антон Недялков е готов за своя дебют. Очаква се това да се случи в предстоящата в събота контрола с Йънг Бойс. Двубоят с шампиона на Швейцария е от 18:30 часа и е последен от лагера на разградчани в Австрия. Както е известно, бившият ляв бек на ЦСКА изненадващо напусна ФК Далас и подписа с Лудогорец през изминалия уикенд. Той имаше травма, но вече е готов за игра и се очаква Пауло Аутуори да го пусне в спаринга в събота. Все още не е ясно дали националът на България ще е титуляр или ще се появи след почивката. На неговата позиция играе Натанаел и поне в началото Недялков се очаква да е негова резерва.

Бранителят на Лудогорец Георги Терзиев пък изрази задоволството си от победата с 3:1 над руския Ахмат Грозни. Защитникът, който бе капитан, е на мнение, че тимът е поддържал добро темпо, което е положителна  новина преди старта на еврокампанията.

 

„Меридиан мач”: Крушарски помирява Бруно и Чаво

 

Собственикът на Локо (Пд) Христо Крушарски се качи при отбора на лагера в Боровец вчера следобед. Той проведе дълъг разговор със спортния директор Чавдар Цветков и треньора Бруно Акрапович. Двамата са имали известни противоречия в последните дни, като Чаво е недоволствал от изключително раздутата група от футболисти, които продължават да водят подготовка с „черно-белите".

В спортно-техническият щаб на „черно-белите" трябва да се справят и със ситуацията с липсата на необходимите лицензи на двама от помощник-треньорите. На този етап изряден е само Александър Тунчев, докато Желемир Теркеш и Здравко Букарица не отговарят на изискванията, които БФС и Треньорската комисия имат, а това може да доведе до санкции от страна на футболната централа.

 

„Тема спорт”: Рига плаши ЦСКА с нов бразилец 

 

Съперникът на ЦСКА в първия квалификационен кръг на Лига Европа Рига се подсили с дефанзивен халф. Вчера латвийците успяха да привлекат бразилския полузащитник Тиаго де Алмейда Примао. Той е роден на 11 февруари 1993 година, висок е 180 сантиметра. Играчът ще бъде картотекиран в УЕФА и ще може да се изправи срещу червените. Както е известно, преди дни Рига се раздели с украинските си асове - халфовете Валери Федорчук и Сергей Загинилов. За подсилване на полузащитата пък бе взет Примао. 25-годишният бразилец започва кариерата си в Коритиба, като през 2012 година записва 12 двубоя в елитната Серия А. След това е даван под наем на Фос до Игуачу, Атлетико Сорокаба и Атлетико Гоянензе. Последният тим откупува правата му. През пролетта на 2016-а е част от катарския Оход, а след това носи екипите на Ботафого, Санта Крус и втородивизионния бразилски Лодриана. Именно от този тим преминава и в Рига.

Вчера от латвийския клуб представиха официално и Веселин Бранимиров. Българският специалист, който за последно бе начело на Поморие, влезе в щаба на Михаил Коневс.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки