Григор закрива програмата на Централния корт днес

Федерер и Вожняцки подгряват феновете за мача на Димитров и Вавринка

Григор закрива програмата на Централния корт днес

Григор Димитров ще има честта да закрие програмата на Централния корт в първия ден на Уимбълдьн. Най-добрият ни тенисист ще се изправи днес в тре­тия двубой на най-голямата сцена на „Ол Инглънд Клъб" сре­щу Стан Вавринка. Срещата е определяна от всички специалисти като гвоздея на първия кръг на свещената трева в Лон­дон. 33-годишният швейцарец отчаяно се опитва да възобнови кариерата след като се подложи на операция на коляното в края на миналия сезон. В момента той се намира на едва 225-о място в све­товната ранглиста, след като преди 4 го­дини заемаше №3. Трикратният шампион от шлема обаче нямаше късмет, попадайки именно срещу Григор за старта на Уимбълдьн. Това е любимият турнир на хасковлията и в същото време най-неблагоприятният за Станимал. Швейцарецът е достигал макси­мум до ¼-финал на "Ол Инглънд Клъб", докато през 2014-а Дими­тров игра полуфинал! Освен то­ва 27-годишният българин е в серия от 4 поредни победи над именития си опонент, като за последно губи от него на клея в Мадрид през 2013-а.

Мачът е трети в програ­мата на Централния корт, която започва от 15:00 часа със сблъсъка между 8-кратния шампион на Уимбълдън Роджър Федерер (№2) и Душан Лайович (№57). Сърбинът ни­кога не е преодолявал втория кръг и се очаква да издържи максимум 2 часа срещу Мае­строто. След тях на свещена­та трева трябва да излязат Каролин Вожняцки (№2) и Бар­бара Лепченко (№98). Уимбъл­дън е най-трудният турнир в кариерата на датчанката, която никога не е преодо­лявала 4-ия кръг. Максимумът на американка­та пък е трети.

Централният   корт на "Ол Инглънд Клъб" има покрив, което означава, че мачът на Григор и Ва­вринка няма да бъде за­висим от метеорологич­ните условия над Лон­дон. Предвид първите две срещи, които ще се играят на него, то най-ра­но се очаква двубоят им да започне в 19:00 часа. Той трябва да попадне и в про­грамната схема на Евроспорт 2.

Пратиха Алкарас - Димитров във вечерната сесия

Срещата между най-добрия ни тенисист и световния номер 2 ще започне не по-рано от 1 часа след полунощ

Медведев стигна 1/2-финалите в Маями, ще отмъщава на Синер

Финалистите от Аустрелиън Оупън се изправят един срещу друг отново

Синер прегази и Мачаш, за да стигне 1/2-финалите в Маями (ВИДЕО)

Шампионът от Аустрелиън Оупън даде само шест геймана съперника

Бекер коментира раздялата на Джокович и Иванишевич

Немската легенда също беше треньор на Ноле

Гришо е аутсайдер срещу Алкарас

Вижте подробности

Шиникова с две победи в Тунис

Тя продължава напред както на сингъл, така и на двойки

Джокович се раздели с Иванишевич

Обичам те, написа Новак на изпроводяк

Алкарас: Димитров е много труден съперник

Вижте подробности

Димитров: Най-накрая! Очаквам с нетърпение мача с Алкарас

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки