Стартът на ЦСКА в Европа ще даде тон на целия сезон

Логично е Ел Маестро да предпочете немския стил на игра

Стартът на ЦСКА в Европа ще даде тон на целия сезон

ЦСКА изпрати по­редна подготовка, без да загуби мач в контролите, но сега тепърва започват двубоите на истина­та. Още след няколко дни е първият истински тест и той ще е доста сериозен. Не вяр­вам ЦСКА да има големи про­блеми срещу Рига с оглед фут­болистите, с които разполага. Но и в никакъв случай на "Ар­мията" не бива да подценяват съперника. Рига привлече за треньор сериозен, авторите­тен и амбициран специалист в лицето на Виктор Скрипник, който беше дълго във Вердер. Евростартът на ЦСКА няма да бъде разходка в парка.

Доколкото чета и слушам, новият треньор Нестор Ел Маестро иска да се търси по-директен и бърз път към вра­тата, което не е лошо като идея. Досегашният план, кой­то наскоро беше оприличен от Бодуров като тики-така, постепенно вече отпада. Този стил беше наложен от испан­ците и Гуардиола, но виждаме, че точно този начин на действие им изигра лоша шега на световното. Ел Маестро е по-близко до немския стил и немското разбиране на футбо­ла. Те са no-реалисти, търсят по-директния път към врата­та. Логичното е ЦСКА да по-изостави испанския стил за сметка на немския. А и футбо­листите, доколкото се инфор­мирам, изразиха задоволство от промените и се приспосо­бяват към тях.

Тепърва ще видим доколко новите попълнения ще окажат позитивно влияние. За мен все още са енигма. Но съм убеден, че в ЦСКА са си направили доб­ра сметка с оглед амбициите си. На практика ще видим до­ста обновен състав и нов тре­ньорски щаб, така че и отбо­рът ще е нов. Тепърва начинът на игра ще се разгръща.

В моето виждане ЦСКА трябва отново да намери ритъм в защита. Отборът имаше такъв през миналата есен, но го загуби, може би след продажбата на Недялков. Особено в края на пролетта ви­дяхме доста грешки в защита. ЦСКА загуби солидната органи­зация в отбрана, както и тър­пението и настойчивостта. Сега бяха привлечени нови бра­нители - Перейра и Секулич, които са универсални, и това издава желанието на клуба да се укрепи играта в защита. Жеферсон ми прави впечатле­ние, че вече е по-стабилен, след като в началото на пре­стоя си беше доста неадаптиран. Виждаме, че и Гълъбов за­сега го задържат. По мое мнение между Пламен и Чорба­джийски няма кой знае каква разлика. Божидар има предим­ство с оглед по-големия опит, но те играят в сходен стил. Бодуров за мен е безусловен титуляр, но за негов парт­ньор има доста опции. Ще ви­дим доколко ще са надеждни. Важното е кой има по-добра­та тактическа грамотност -пласиране, придвижване, син­хрон с останалите... Отделно ЦСКА трябва да придобие ле­кота в придвижването на футболистите, в контрола на топката, в остротата на играта. В много моменти то­ва не бяха силни оръжия на от­бора през миналия сезон.

В предни позиции ЦСКА раз­полага с двама футболисти, които, ако са здрави и в добра форма, могат да победят все­ки отбор в България - Каранга и Десподов. В момента те са не­заменими единици в състава и за добро представяне в Европа тяхното присъствие е задъл­жително.

Като цяло през лятото ЦСКА засили конкуренцията по невралгичните постове в за­щита и средата на терена, всеки момент се очаква и още един централен нападател от Бразилия. Отборът изглежда освежен и с по-голяма дълбочи­на, но тепърва ще видим дали е добавено и качество. Много важен за ЦСКА ще е стартът в Европа. Той може да зададе тон за целия сезон. Червените трябва да се справят убеди­телно с първия си съперник и да наберат инерция.

Георги Василев - Гочето, "Тема Спорт"

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки