ФРАНЦИЯ ЛИКУВА! Първи финал на Мондиал от 12 години (ВИДЕО+СНИМКИ)

Защитник на Барса класира "петлите" за Големия мач в Москва

ФРАНЦИЯ ЛИКУВА! Първи финал на Мондиал от 12 години (ВИДЕО+СНИМКИ)

Франция отново е на финал на Световно първенство по футбол! „Петлите” заслужиха правото да спорят за най-ценния трофей във футбола, след като се наложиха с 1:0 над Белгия. Единственият гол в мача вкара бранителят Умтити в 51-ата минута на мача. Двубоят бе изпълнен с динамика, като и двата тима атакуваха неуморно през целия мач, а добрите изяви на двамата вратари попречиха резултатът в срещата да бъде по-изразителен.  Така французите ще очакват победителя от Англия – Хърватия, който ще бъде съперник на „петлите” на ст. Лужники” в Москва на 15 юли.

Франция и Белгия си поделиха първите 45 минути, като в началото  „червените дяволи” имаха надмощие, но след средата на първата част отстъпиха и футболистите на Дидие Дешан показаха повече острота в атака, но без резултат.



Веднага след първия съдийски сигнал Мбапе спринтира отдясно, надбягвайки Дембеле,  и центрира за Гризман, който обаче бе блокиран добре в пеналта. Светкавичната атака не стресна белгиците, които бързо взеха инициативата.

„Червените дяволи” организираха  няколко добри атаки отдясно чрез Шадли, а в 5-ата минута Азар направи рейд отляво, който обаче завърши само с корнер.

Пол Погба организира бърза контра в 12-ата и пробва дълъг пас за Мбапе, но Куртоа внимаваше и излезе да улови, преди нападателят да стигне до топката.



Умтити покри засадата при атака на белгийците в 16-ата, но Азар не стреля точно, а малко по-късно Матюиди прати истинска бомба към вратата, но точно в ръцете на Куртоа.



Най-чистото положение за първото полувреме създадоха белгийците в 22-ата минута. При центриране от корнер белгийски футболист отклони към непокрития Алдервейрелд, който шутира бързо, но Юго Лорис показа блестящ рефлекс и с плонж изби.

Опасността пред вратата на Лорис сякаш посъбуди французите, които бързо вдигнаха оборотите. В 31-ата „петлите” пробваха заучено положение след фаул, Павар центрира за Жиру, който отправи удар с глава, но неточно. Нападателят отново не показа концентрация при следващата атака – Гризман изведе Мбапе отдясно, при паса останаха съмнения за засада, младокът бързо обърна за Жиру, който от чиста позиция би слабо и много неточно.



Хитър пас на Мбапе в 39-ата изведе Павар на стрелкова позиция, но Куртоа покри добре ъгъла си и успя с крак да отклони в корнер.



Белгийците започнаха ударно след почивката, но ентусиазмът на „червените дяволи” бързо бе охладен в 51-ата минута. При центриране от корнер на Гризман Умтити изскочи зад Фелайни и насочи с глава в мрежата на Куртоа за 1:0.




При атака на „петлите” Килиан Мбапе бе с гръб към Жиру, но успя технично да отклони към него, ударът на нападателя обаче бе париран със сетни усилия от Дембеле.

Влезлият като резерва Мертенс центрира в 62-ата, а след слабо изчистване Де Бройне получи шанс да обстрелва вратата на французите, но не уцели добре и Лорис улови без проблем. Три по-късно Фелайни спечели въздушен двубой с Погба и отправи опасен удар с глава, но покрай страничния стълб.



Аксел Витсел отправи страховит удар от около 25 метра в 81-ата, но ударът попадна в Лорис, който боксира добре.

В последните минути Белгия усили натиска, но вместо изравняване можеше да се стигне до по-изразителна победа на французите. Тибо Куртоа обаче спаси опасни удари на Гризман и Толисо.



Така Франция спечели полуфинала срещу Белгия с 1:0 и се класира за последния мач на Мондиал 2018.

Неймар говори с Лапорта за завръщане в Барселона

Договорът на Неймар с Ал Хилал е до лятото на 2025г

Барса иска звезда на Арсенал

Вижте подробности

Нови проблеми за Тонали и Нюкасъл

Разкриха още залози на халфа

Удар по Почетино преди рестарта

Бранителят получил удар в коляното

Окончателно! Алфонсо си тръгва от Байерн

Защитникът отказва да преподпише

Рома вече реши с кого ще замени Лукаку

Белгиецът почти сигурно няма да бъде откупен от Челси

Наполи бърза да подпише нов договор с Кварацхелия

Грузинецът има контракт до 2027г., но партенопеите искат да го задържат за още по-дълго

Байерн Мюнхен ще плати 12 милиона на Тухел

Баварците ще изплатят обезщетение на специалиста, въпреки раздялата по взаимно съгласие

Интер си хареса звездата на Дженоа

Алберт Гудмундсон се представя отлично този сезон

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки