1,7 милиона са гледали финала на Стевното по БНТ

На второ място по интерес е бил мачът между Франция и Белгия

1,7 милиона са гледали финала на Стевното по БНТ

Заключителният мач от първенството на планетата по футбол е бил гледан от близо 1 700 000 зрители по два от каналите на обществената телевизия - БНТ1 и БНТ HD. По данни на GARB Audience Measurement Bulgaria прякото предаване на последната среща на Мондиал 2018 е отбелязало рейтинг от  24,4 %, а аудиторният дял на обществената телевизия е достигнал 72,1%. 

 

Футболният финал на Световното първенство е достигнал до 1 милиард зрители по света, а за целия период на първенството телевизионната аудитория е нараснала до 4 милиарда души (за сравнение общата зрителска аудитория от Световното първенство в Бразилия е достигнала 3,2 милиарда души).
 
Уникален ръст от  300% отбелязва интересът към преките излъчвания на футболните срещи в онлайн платформата на БНТ. Само финалният двубой е бил гледан от 800 694 потребители. Над 7 милиона посещения на страницата на БНТ са отбелязани по време на мача Франция – Хърватия.
 
Българската национална телевизия излъчи всички 64 срещи от Световното първенство. Безспорен лидер по зрителско внимание е бил финалният футболен двубой, където зрителският интерес в пиковите моменти достига близо 2 милиона души.
 
На второ място по интерес е бил мачът между отборите на Франция и Белгия с привлечена аудитория в ефира на БНТ над 1 300 000 души.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки