Рулетката на дузпите спаси безумен ЦСКА в Латвия! (ВИДЕО)

"Армейците" напред в Лига Европа

Рулетката на дузпите спаси безумен ЦСКА в Латвия! (ВИДЕО)

ЦСКА отстрани изключително драматично Рига в първия квалификационен кръг на Лига Европа. "Армейците" загубиха в редовното време и продълженията с 0:1. Така, след като победиха на "Българска армия" с 1:0, трябваше победителят да бъде излъчен след изпълнение на дузпи. При тях българите не пропуснаха нито веднъж, докато за латвийците фатален пропуск направи Лемаич.

 

Първото полувреме премина изцяло под знака на тактическото надлъгване. ЦСКА бе по-активният отбор, но така и не стигна до каквато и да е опасност пред съперниковата врата. От своя страна домакините играха изключително предпазливо, разчитайки на контри, каквито обаче така и не успяха да осъществят.

 

Така, без реална опасност, се стигна до 44-ата минута, когато Рига поведе. След центриране от корнер, Черномодийс засече с глава. Ударът му не бе силен, но Черниаускас се намеси крайно неубедително, позволявайки топката мине между ръцете му и да спре в мрежата за 1:0. По този начин общият резултат в двата двубоя бе изравнен - 1:1.

 

В началните минути на втората част Бодуров засече с глава центриране от фаул, но право в ръцете на вратаря. В 58-ата минута фамозен гол на Тиаго "от халите"  бе отмене, тъй като секунди по-рано главният рефер отсъди нарушение на Десподов.

 

Изключително неприятни за ЦСКА се оказаха 60 секунди - между 73-ата и 74-ата минута. Първо българите за малко да изравнят. Малинов центрира в наказателното поле, Десподов засече с глава, но вратарят на Рига със сетни сили изби. Веднага след това "червените" останаха с човек по-малко. Тиаго Родригес фаулира Дейвис, за което получи втори жълт и съответно червен картон.

 

Въпреки че останаха с човек по-малко, "червените" продължиха да доминират. Драмата настъпи в заключителните 180 секунди от редовното време. Първо главният съдия отсъди дузпа за ЦСКА, за нарушение на вратаря срещу Кирил Десподов. Ударът от бялата точка на потърпевшия, обаче бе спасен от Озолс.

 

Веднага след това Бодуров по чудо не се разписа. Защитник стреля страховито от въздуха, но на сантиметри до лявата греда. Това бе и последната интересна ситуация в редовните 90 минути, след което мачът влезе в две продължения по 15 минути.

 

В 99-ата минута Малинов намери отлично в наказателното поле Джеси, чийто изстрел бе спасен от вратаря. Малко преди края първите 15 допълнителни минути, главният арбитър не отсъди нарушение срещу Рафаел Енрике. От резервната скамейка на "армейците" най-бурни протести отправи Томас Нойберт, който бе пратен на трибуните. Фубтолистът пък не успя да продължи игра и бе заменен от Бикел.

 

По-малко от 120 секунди след началото на втората част, численото равенство на терена бе възстановено. Байенко получи втори жълт и съответно червен картон.

 

В 114-ата минута Джеси стреля извън наказателното поле, но вратарят изби. Добавката на Десподов също бе отразена. Домакините отговориха с далечен изстрел на Вусорович, уловен без проблеми от Черниаускас.

 

ДУЗПИ

 

Малинов - гол

 

Лемаич - аут

 

Бодуров - гол

 

Примао - гол

 

Жеферсон - гол

 

Кърклинш - гол

 

Джеси - гол

 

Байенко - гол

 

Десподов - гол

Де Хеа отново е опция за Реал Мадрид

"Белия балет" ще търси нов вратар за новия сезон

Киеза си промени мнението, преподписва с Ювентус

Смяташе се, че крилото ще напусне торинци след края на сезона

Атлетико Мадрид вдигна Гризман на крака

32-годишният французин поднови тренировки

Байерн Мюнхен изкушава вундеркинда на Милан

Франческо Камарда все още не е подписал професионален договор с "росонерите"

Канаваро: Ще тренирам Наполи и за без пари

Световният шампион с Италия призна, че това е неговата мечта

ФИФА и УЕФА са притеснени от случващото се в Испания

Прокуратурата все още разследва случая "Рубиалес"

Слух от Испания: Барселона се пробва за Ерлинг Холанд?

Каталунците с изненадваща трансферна цел

Манчестър Юнайтед активира клаузата на Бремер

"Червените дяволи" искат да подсилят защитата си с бразилеца

Интер преподписва с Индзаги след края на сезона

Специалистът се е устремил към първото си Скудето като треньор

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки