Левски и Черно море взеха по точка в инфарктен мач (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Моряците" останаха на минути от историческа първа победа на "Герена", имат сериозни претенции към съдията

Левски и Черно море взеха по точка в инфарктен мач (ВИДЕО+СНИМКИ)

Левски и Черно море направиха равенство 2:2 на ст. "Георги Аспарухов", като последните минути на мача бяха истински инфарктни и изпълнени с обрати. Гостите поведоха в 22-ата минута с блестящ гол със задна ножица, а Левски успя да изравни в 60-ата минута чрез Станислав Костов. В последните минути на срещата зрелището бе пълно. Резервата на Черно море Георги Божилов покачи на 2:1 в 88-ата, а след изпълнението на центъра Левски стигна до изравняване чрез Мариани. Голът обаче доведе до сериозни претенции от треньорския щаб на гостите, които имаха претенции за нарушение в атака на Левски.



Срещата започна с очакван домакински натиск и още в първата минута „сините” организираха атака, която приключи с удар на Обертан, който срещна тялото на бранител.

Французинът отправи нов опасен удар в 20-ата минута, но Макенджиев успя да отклони в тъч.



Минута по-късно Черно море организира бърза контра, Фенуш бе изведен отляво и върна съобразително за включилия се  Ндонгала, който в движение шутира към вратата. Ейолфсон сложи крак на пътя на топката  и рикошетът заблуди вратаря, но „сините” се разминаха само с корнер. При последвалото центриране отбраната на Левски остави непокрит Георги Илиев на далечната греда, като капитанът на гостите вкара блестящ гол със задна ножица за 0:1.



Левски опита бързо да върне равенството, но далечни удари на Кабрал и Мариани не застрашиха Макенджиев.  Жорди Гомез, който замени контузения Антъни Белмонт, също се отчете с неточен удар, след като в 39-ата минута изпълни слабо пряк свободен удар.




След почивката Левски можеше да върне бързо гола, но късметът покри гостите в 47-ата минута. Габриел Обертан се възползва от слабо подаване на Андраде в централната зона, напредна бързо в половината на „моряците”, но ударът му прати кълбото в десния страничен стълб.



Малко след това бе отсъден фаул в полза на Черно море в близост до наказателното поле, но Георги Илиев стреля слабо.

Защитата на Левски не покри Даниел Димов в 59-ата при корнер, но опитът на футболиста на Черно море за задна ножица не бе успешен.



В 60-ата минута Левски стигна до изравнително попадение. Жорди Гомез направи отлично извеждащо подаване за Станислав Костов, който останал сам срещу Макенджиев стреля точно за 1:1.



Голът вдъхнови „сините”, които се хвърлиха в атака за трите точки. Паулиньо замени Кабрал за домакините и раздвижи допълнително играта им, но отново получи контузия в края на мача и бе заменен.



В 88-ата минута Кононго центрира в пеналта на Левски, където резервата Георги Божилов засече точно с глава и покачи на 2:1. Левски отвърна мълниеносно - с изпълнение на центъра "сините" направиха скоростна атака, последва центриране в накзателното поле, където се получи сблъсък на Илия Димитров с Пламен Димов, след което Мариани от малка дистанция оформи крайното 2:2. Повторенията показаха, че претенциите на гостите за нарушение са по-скоро правилни, но фаул така и не бе отсъден.



След края на срещата Илиан Илиев тръгна към Георги Кабаков да иска обяснение за неотсъденото нарушение на Илия Димитров.




 

Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки