Левски и Черно море взеха по точка в инфарктен мач (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Моряците" останаха на минути от историческа първа победа на "Герена", имат сериозни претенции към съдията

Левски и Черно море взеха по точка в инфарктен мач (ВИДЕО+СНИМКИ)

Левски и Черно море направиха равенство 2:2 на ст. "Георги Аспарухов", като последните минути на мача бяха истински инфарктни и изпълнени с обрати. Гостите поведоха в 22-ата минута с блестящ гол със задна ножица, а Левски успя да изравни в 60-ата минута чрез Станислав Костов. В последните минути на срещата зрелището бе пълно. Резервата на Черно море Георги Божилов покачи на 2:1 в 88-ата, а след изпълнението на центъра Левски стигна до изравняване чрез Мариани. Голът обаче доведе до сериозни претенции от треньорския щаб на гостите, които имаха претенции за нарушение в атака на Левски.



Срещата започна с очакван домакински натиск и още в първата минута „сините” организираха атака, която приключи с удар на Обертан, който срещна тялото на бранител.

Французинът отправи нов опасен удар в 20-ата минута, но Макенджиев успя да отклони в тъч.



Минута по-късно Черно море организира бърза контра, Фенуш бе изведен отляво и върна съобразително за включилия се  Ндонгала, който в движение шутира към вратата. Ейолфсон сложи крак на пътя на топката  и рикошетът заблуди вратаря, но „сините” се разминаха само с корнер. При последвалото центриране отбраната на Левски остави непокрит Георги Илиев на далечната греда, като капитанът на гостите вкара блестящ гол със задна ножица за 0:1.



Левски опита бързо да върне равенството, но далечни удари на Кабрал и Мариани не застрашиха Макенджиев.  Жорди Гомез, който замени контузения Антъни Белмонт, също се отчете с неточен удар, след като в 39-ата минута изпълни слабо пряк свободен удар.




След почивката Левски можеше да върне бързо гола, но късметът покри гостите в 47-ата минута. Габриел Обертан се възползва от слабо подаване на Андраде в централната зона, напредна бързо в половината на „моряците”, но ударът му прати кълбото в десния страничен стълб.



Малко след това бе отсъден фаул в полза на Черно море в близост до наказателното поле, но Георги Илиев стреля слабо.

Защитата на Левски не покри Даниел Димов в 59-ата при корнер, но опитът на футболиста на Черно море за задна ножица не бе успешен.



В 60-ата минута Левски стигна до изравнително попадение. Жорди Гомез направи отлично извеждащо подаване за Станислав Костов, който останал сам срещу Макенджиев стреля точно за 1:1.



Голът вдъхнови „сините”, които се хвърлиха в атака за трите точки. Паулиньо замени Кабрал за домакините и раздвижи допълнително играта им, но отново получи контузия в края на мача и бе заменен.



В 88-ата минута Кононго центрира в пеналта на Левски, където резервата Георги Божилов засече точно с глава и покачи на 2:1. Левски отвърна мълниеносно - с изпълнение на центъра "сините" направиха скоростна атака, последва центриране в накзателното поле, където се получи сблъсък на Илия Димитров с Пламен Димов, след което Мариани от малка дистанция оформи крайното 2:2. Повторенията показаха, че претенциите на гостите за нарушение са по-скоро правилни, но фаул така и не бе отсъден.



След края на срещата Илиан Илиев тръгна към Георги Кабаков да иска обяснение за неотсъденото нарушение на Илия Димитров.




 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки