Аспарух Никодимов: Още е рано ЦСКА да мисли за Копенхаген

Мауридес трябва да свали 2-3 кг, Десподов да не си вирва носа, съветва Паро

Аспарух Никодимов: Още е рано ЦСКА да мисли за Копенхаген
Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов и този път няма да пътува при гостуването на червените в Лига Европа, заради ангажименти у дома. Той обаче сподели своите виждания за състоянието на отбора до момента пред „Тема спорт”.
 
„ЦСКА влезе в сгъстен цикъл и до този момент се справя успешно. Засега правилно си разпределя силите. След ударното първо полувреме срещу Адмира последва разумно изиграно второ.
 
А в мача с Витоша Бистрица очевидно бяха спестени сили, след като отборът бързо поведе с 2:0. Вярвам, че тимът няма да играе на реванша в Австрия, така както го направи, след като поведе с 2:0 на Витоша. ЦСКА допусна доста опасности пред вратата cu u можеше да си изпати. Това трябва да се вземе под внимание. Само късметът и добрите изяви на Черниаускас опазиха вратата на тима от гол срещу Витоша. 
 
Определено имаше и подценяване след двата бързи гола, което донякъде е обяснимо предвид сгъстения цикъл, в който се на мира тимът”, направи своя анализ на двубоя с Витоша Никодимов.
 
„Задължително трябва да се обърне внимание на колебанията в дефанзивен план, които се видяха онзи ден. Защитата беше в основен състав, но изобщо не се представи на ниво през първото полувреме. В средата на терена пък се разиграваше безцелно. За това и се стигна до един период от около 25 минути, в който ЦСКА не изглеждаше никак добре. На почивката обаче очевидно бяха взети мерки и през втората част отборът поне стабилизира представянето си в дефанзивен план.
 
На този етап е прибързано да се мисли за Копенхаген. Още не е свършена работата с Адмира. Има реванш в Австрия, а във футбола сме виждали  всякакви обрати и футболистите не бива да се отпускат изобщо. Да вкарат още два гола на Адмира и това е. След срещата в неделя задължително трябва да светне сигналната лампичка от гледна точка на подценяване. Концентрирано и целенасочено - така е необходимо да действа ЦСКА в Австрия. И да не си мислят за Копенхаген. До тогава има време”, посъветва легендата.
 
„Като индивидуалности в ЦСКА на този етап мога да отлича Мауридес и Десподов. Впечатленията от новия централен нападател са положителни.    Момчето се справя добре, но не би било излишно да свали още два- три килограма. Малко едричък ми се струва, а е способен да стане още по-пъргав. Няма как обаче да не се отчете, че вижда играта, умее да разпределя топката, участва в изграждането на голови положения, бори се добре с глава във въздуха, държи съперника под напрежение, има присъствие на терена. С две думи - харесва ми. А би трябвало да заиграе още по-добре. Не мисля, че може да се иска повече от него на този етап, след само три изиграни мача. Показва, че е способен да замести Каранга.
 
Що се отнася до Десподов - и той се справя на ниво, особено срещу Адмира. Само да не си вирва носа. Ако продължава така, ще направи нещо сериозно. От него вече се очаква да е водеща фигура в ЦСКА. Да прави постоянно силни изяви. Има качествата, казвал съм го и преди, дадено му е отгоре. Може да играе голям футбол, въпросът е да бъде сериозен и да не се отпуска. Чорбаджийски ми хареса срещу Адмира, когато беше в двойка с Перейра. Може би като е с Бодуров, малко се отпуска. Ясно е, че Божидар трябва да е внимателен, когато изнася топката. Човек трябва да прави каквото му е по възможностите”, каза още Никодимов. 
 
Относно наказанията на Бодуров и Малинов, легендата посъветва последния да се контролира повече и да не си изпуска нервите. 
 
„Да не подминаваме и наказанията на Малинов и Бодуров. Това трябва да им е обеца на ухото. Не може да се държат по този начин. Малинов доста често си изпуска нервите. А това само го разконцентрира и му пречи. Играй си играта и това е. Не ги одобрявам тези неща. Двамата определено ще липсват в първия мач с Копенхаген, но сами са си виновни”, завърши Паро.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки