БФС проведе семинар срещу черното тото

6 отбора преминаха обучение за превенция на манипулирането на мачове

БФС проведе семинар срещу черното тото
Българският футболен съюз и партньорите му от SportRadar проведоха серия от обучителни семинари пред 4 професионални футболни клуба, националния отбор на България за девойки до 17 г. и представителния ни тим по мини футбол за превенция на "черното тото" във футбола.
 
Между 7 и 9 август на Националната футболна база "Бояна" футболистите и спортно-техническите щабове на Септември (София), Витоша (Бистрица), ЦСКА 1948 и Струмска слава (Радомир), както и на споменатите национални формации, бяха подробно запознати с естеството на манипулирането на футболни срещи в световен мащаб.
 
Те бяха обучени да разпознават основните признаци, че дадена футболна среща е манипулирана, как да процедират в подобни ситуации и как да предпазват себе си и отбора си при опит за намеса на лица, занимаващи се с уговарянето на мачове.
 
 
Както е известно, през февруари т.г. БФС и световният лидер в анализирането и лансирането на спортни данни и дигитално съдържание – SportRadar, подписаха договор за партньорство, по силата на който се ангажираха да проведат серия от курсове пред футболните клубове в България и представители на родната футболна общественост.
 
SportRadar е основен партньор на ФИФА, УЕФА и на близо 70 спортни федерации, както и национални институции и предоставя уникална система за мониторинг на съмнителни залози по цял свят и идентифицира подозрителни дейности и нередности в тази област.
 
Презентациите пред 6-те отбора бяха водени от експерта на SportRadar Акис Агистриотис, който през май взе участие и в първата серия от обучителни курсове за превенция на манипулирани футболни срещи, проведена във Варна с участието на отборите на Черно море и Черноморец (Балчик).
 
 
До края на годината БФС и SportRadar планират още поне два семинара по темата, чрез които да продължат активната си борба срещу негативните практики във футбола, погазващи феърплея и накърняващи имиджа на играта.

 

Кралев посочи виновника за нереализираните физкултурни салони

Ето какво разкри той

Всички се обединиха срещу ПП/ДБ заради некадърната стратегия за спорта

Вижте подробности

Във Франция: Службите са готови да гарантират сигурността на Олимпийските игри

Вижте какво заяви вътрешният министър на страната Жералд Дарманен

Огромно признание за българския тенис!

Президентът на ITF връчи награда на България за развитието на детско-юношеския тенис

ВАС потвърди лиценза на Българска федерация по шахмат 2022

Вижте решението и какво заявиха от централата

Нургюл Салимова с нова победа в Рейкявик

Вижте подробности

Манол Иванов: Надявам се, че заедно ще променим нещата

Вижте какво заяви кандидатът за президент на БФС

Делегатите отсвириха екипа на Бербатов

Вижте подробности

Разкритие: Агенти на ДАНС следят Конгреса

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки