ИЗВЪНРЕДНО: Гришо с втора инфарктна победа на "Роджърс Къп" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Бойкотиращият България тенисист се класира на четвъртфинал в Торонто

ИЗВЪНРЕДНО: Гришо с втора инфарктна победа на "Роджърс Къп" (ВИДЕО+СНИМКИ)
Григор Димитров победи драматично 20-годишния американец Франсис Тиафо в мач от третия кръг на турнира от сериите Мастърс 1000 в Торонто. 

Бойкотиращият България тенисист се наложи със 7:6 (1), 3:6, 7:6 (4) и така се класира за ¼-финалите на турнира „Роджърс Къп“.

Петият в света хасковлия постигна втори пореден успех с тайбрек в надпреварата, след като преди ден се справи трудно с Фернандо Вердаско, а по този начин подобри представянето си в турнира от миналата година, когато отпадна в трети кръг.

Българинът показа както някои от най-добрите си страни в мача срещу Тиафо, така и някои сривове, които можеха да му костват ново поражение.

Гришо обаче показа здрави нерви, преодоля спада от средата на втората и началото на третата част, за да се поздрави в крайна сметка с успеха.

Мачът започна с оспорван първи сет, в който Димитров първи допусна пробив, но веднага го върна, а в тайбрека буквално отнесе съперника си със 7:1.

Втората част започна равностойно, но в средата ѝ Гришо допусна спад, изигра слаб сервис гейм с много грешки, изостана с 15:40 и още на първата точка за пробив пред Тиафо допусна двойна грешка.

Сервирайки за сета, Тиафо изостана с 0:30, като на Гришо помогна и ястребото око, но американецът все пак изравни.

Добра защита и нова негова грешка доведоха до първата точка за пробив за Григор в сета, но американецът се спаси, след това поведе с ас, а секунди по-късно затвори сета с уинър по диагонала след хубав сервис.

В почивката между сетовете Димитров се прибра до съблекалнята, но за съжаление лошата серия продължи на старта на решителната трета част, която започна с ужасен сервис гейм на Димитров, който беше пробит на 0.

 Гришо се върна в мача, като успя да върне пробива след дълъг четвърти гейм. Малко по-късно българинът, и по-точно часовникът на корта, дадоха точка за пробив на Тиафо, но след кратка разправия със съдиите, Гришо все пак се спаси, при това с ас от втори сервис.

При резултат 5:5 последва много дълъг сервис гейм на Гришо, продължил над 6 минути, в който българинът трябваше да спасява нови две точки за пробив, но се справи и поведе, а малко по-късно мачът влече в решителен тайбрек.

Тиафо първи успя да пробие в него и поведе с 4:2, но в този момент Григор се събра и не даде дори точка повече на съперника, пробивайки три пъти подаването му за крайната победа.

Така Гришо се класира за четвъртфиналите, в които ще се изправи срещу победителя от двубоя между Кевин Андерсън и Иля Ивашка.
Пратиха Алкарас - Димитров във вечерната сесия

Срещата между най-добрия ни тенисист и световния номер 2 ще започне не по-рано от 1 часа след полунощ

Медведев стигна 1/2-финалите в Маями, ще отмъщава на Синер

Финалистите от Аустрелиън Оупън се изправят един срещу друг отново

Синер прегази и Мачаш, за да стигне 1/2-финалите в Маями (ВИДЕО)

Шампионът от Аустрелиън Оупън даде само шест геймана съперника

Бекер коментира раздялата на Джокович и Иванишевич

Немската легенда също беше треньор на Ноле

Гришо е аутсайдер срещу Алкарас

Вижте подробности

Шиникова с две победи в Тунис

Тя продължава напред както на сингъл, така и на двойки

Джокович се раздели с Иванишевич

Обичам те, написа Новак на изпроводяк

Алкарас: Димитров е много труден съперник

Вижте подробности

Димитров: Най-накрая! Очаквам с нетърпение мача с Алкарас

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки