ИЗВЪНРЕДНО: Христо Стоичков ще участва в благотворителния мач на Стенли!

"Стилиян е не само един от моите играчи, той е един от моите приятели", заяви легендата на българския футбол

ИЗВЪНРЕДНО: Христо Стоичков ще участва в благотворителния мач на Стенли!

Легендата на българския футбол Христо Стоичков ще вземе участие в благотворителния мач организиран от фондациите на Стенли и Джеймс Милнър. Тимовете на двамата ще се изправят един срещу друг на "Селтик Парк" в Глазгоу в опит да съберат повече средства за борба с рака. Двубоят ще се състои на 8 септември.

"Няма значение колко ще пътувам и колко време ще отнеме. Да участвам в този мач е мой дълг. Аз спечелих "Златна топка", "Златна обувка", но най-важни са хората и подкрепата за тях. Нямам представа колко пари ще съберем, но за да помогна, ще предоставя мои бутонки и екип от финала на Шампионската лига през 1992 година, както и националната фланелка на България от 1994 година за благотворителен търг", каза Камата пред сайта на фондацията на Стилиян Петров.

"Това е много важно за мен. Стилиян е не само един от моите играчи, той е един от моите приятели. Наричам го мой играч, защото бях негов треньор в националния отбор. Когато той ми се обади и ме попита дали ще дойда, отговорът ми беше кратък: Да, разбира се. Стилиян преживя много трудности и аз се чувствам задължен да съм в Глазгоу и да участвам в този мач, както и в благотворителната вечеря след него", продължи Стоичков.

"Никога не съм играл в Шотландия. Никога не съм играл на "Селтик парк", но знам историята на клуба и знам, че е един от най-големите отбори в света. Познавам репутацията на феновете на Селтик и ги гледах срещу Барселона. Моето присъствие тук е, за да покажа подкрепата си към някого, когото познавам повече от 20 години.

Стилиян беше един от големите таланти, които напуснаха България и заминаха да играят в големите клубове по това време. Той бе заедно с Димитър Бербатов и Мартин Петров. Много съм щастлив, че изиграх малка роля в развитието на тези момчета. Стилиян имаше толкова големи моменти в кариерата си. Той има характер като играч и човек. Стилиян знае, че е привилигирован, че е  играл за Селтик. Но той беше прекалено голям за този клуб", продължи Стоичков.

"Не обичам да говоря за кариерата си и успехите си. Не говоря за футбол, аз играех футбол.

Напуснах България, когато бях млад. Отидох в друга култура, различна система. Бях много щастлив да играя под ръководството на Йохан Кройф, който ми помогна много. Беше трудна работа да си негов играч. Той беше най-добрият треньор в историята. Не е справедливо да се сравнява онази Барселона с Барселона на Лео Меси", завърши Стоичков.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки