Кантона отсече: Моу не става, трябваше да назначат Пеп!

"Представянето на португалеца хич не ми харесва", заяви френската легенда

Кантона отсече: Моу не става, трябваше да назначат Пеп!

 Португалският мениджър на Манчестър Юнайтед бе остро критикуван от бившия нападател на „червените дяволи” Ерик Кантона.

 
Големият френски стрелец сподели мнението си, което бе негативно спрямо Специалния и довери, че бордът на Юнайтед е трябвало да прибегне до услугите на Хосеп Гуардиола за сметка на Жозе Моуриньо.
 
Думите на Кантона идват след колебливия старт на сезона за отбора от „Олд Трафорд”, който загуби на два пъти в първите четири кръга на Висшата лига – от Брайтън и Тотнъм. В другите два мача отборът постигна успехи, побеждавайки Лестър и Бърнли.
 
Кантона, който е четирикратен шампион с екипа на Юнайтед, вярва, че тимът е способен да се бори за трофеите през този сезон, въпреки че отборът изпитва трудности на старта. Въпреки това Крал Ерик негодува жестоко спрямо стилът, който проповядва Жозе Моуриньо.
 
"Представянето на португалеца хич не ми харесва. Прекалено рано е да правим, каквито и да било заключения за настоящия сезон. Манчестър Юнайтед е голям отбор и ще остане такъв винаги. Сигурен съм, че отборът ще печели купи”, сподели Кантона пред Daily Mail.
 
“Начинът на игра? Той въобще не ми харесва. Мениджърът изповядва лош начин на игра, който никога няма да се хареса на феновете. Няма забавление, липсва и креативността в отбора. Харесвам Моуриньо, който е добър човек, но той не е правилният за Юнайтед. Шефовете трябваше да назначат Гуардиола. Той трябваше да е тук и да принесе магията си в клуба, а не да я прави в друг клуб. Тим, който няма да назова името му”, продължи Ерик Кантона.
 
Гуардиола изведе Манчестър Сити до рекорден сезон, печелейки титлата през миналата кампания, преминавайки бариерата от 100 точки.
 
„Вижте, аз се шегувам с Манчестър Сити, но отборът им играе страхотен футбол. Затова смятам, че Гуардиола трябваше да е начело на Юнайтед. Той е наследникът на Йоган Кройф. Играл е под негово ръководство в Барселона и е научил всичко от него. Той е единственият, който отговаря на профила на Юнайтед”.
 
Бившият №7 на Юнайтед дори увери, че с удоволствие би застанал начело на Манчестър Юнайтед. „Ако ме повикат, ще приема. Искам да бъда треньор, и ако ми се обадят ще отида в Манчестър. Ще се насладя максимално, а те знаят къде се намирам. Ако това стане, то ние ще играем отново красив футбол. Феновете ще бъдат доволни и ще бъде, както беше при Алекс Фъргюсън. Той позволяваше на играчите да са иновативни и ти третираше като индивидуалности. Всички в отбора се чувствахме специални и обичани. Той беше фамозен лидер, добър човек и винаги ни изненадваше”, завърши Ерик Кантона.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки