Сензациите в пресата: Левски вади БГ паспорт на Цветкович, турци искат Мауридес

Вижте най-интересното от спортните ежедневници

Сензациите в пресата: Левски вади БГ паспорт на Цветкович, турци искат Мауридес

 "Тема спорт": Левски вади БГ паспорт на Цветкович 

Ръководството на Левски ще задейства процедура по изваждането на български паспорт на Милош Цветкович. Сърбинът е вече втори сезон на "Герена" и е несменяем титуляр по десния фланг на защитата. Цветкович е бил на терена във всичките девет мача от настоящата кампания - 7 в Първа лига и 2 в Лига Европа, като не е пропуснал нито една минута. 

 

В Левски искат Цветкович да вземе роден паспорт, защото в състава вече има доста футболисти, които са извън ЕС. Място за чужденци заемат още сенегалският халф Кали Тиам и бразилците Паулиньо и Луан Виана. Клубът може да картотекира още един играч, но на терена могат да са само трима. Така двама ще трябва да остават извън групата и да не бъдат на разположение на треньора Славиша Стоянович.

 

"Тема спорт": Трабзонспор иска Мауридес 

Звездата на ЦСКА Мауридес вече привлича интереса на други клубове след едва 2 месеца на “Армията”. Елитният турски Трабзонспор е готов да отправи предложение за нападателя, твърди местният журналист Ахмед Конанч в социалната мрежа Twitter. 

 

Според негова публикация Трабзон ще следи Мауридес през есента и има намерение да излезе с оферта след отварянето на трансферния прозорец през януари. По-големият брат на нападателя – Майкон, играе в Турция, като е основна фигура в Галатасарай. Той е заявил пред местната преса, че Мауридес проявява желание да премине в тази страна. “Брат ми иска да играе в Турция”, казва Майкон по адрес на Маулидес.

 

Таранът бе в югоизточната ни съседка през уикенда, когато посети именно своя роднина. Армейците бяха пуснати в двудневна почивка и Мауридес ги използва, за да разгледа Истанбул заедно с брат си и половинката си. Трабзонспор върви шести в Турция след изиграването на първите четири кръга, а в миналия сезон завърши пети. Шесткратният шампион на южната ни съседка гони класиране в Европа, а голяма звезда в състава е Бурак Йълмаз.

 

"Меридиан мач": Цирковете с Лекич във Верея продължават

Цирковете с треньора Небойша Лекич във Верея продължават с пълна сила.

Сърбинът, който е работил в мадридските грандове Реал и Атлетико, отново е бил отпратен от охраната на стадион "Трейс Арена" при опитите си да се появи на работа. 

 

Лекич все още няма споразумение за прекратяване на договора си с Верея. Според запознати, ръководството на заралии ще се опита да скъса с него, като изкара, че не е явява на тренировки, които вече се водят от младия специалист Людмил Киров. Последният ще дебютира начело на Верея в гостуването на Лудогорец утре.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки