Новият стадион за максимум 20 000 души

Водят се пре­говори с БФС да се увеличи капа­цитетът поне до 30-35 хил. зрители, за да вземе четири звезди от УЕФА

Новият стадион за максимум 20 000 души

Плановете за новия стадион, който да е изця­ло за футбол, поне за мо­мента са за 20 000 зрите­ли. Той бе обещан от пре­миера Бойко Борисов, ако националите про­дължат с победите и до­ри се класират на европейското първенство през 2020 година.

В момента текат пре­говори с БФС, като идея­та е да се увеличи капа­цитетът поне до 30-35 хил. зрители, който да вземе четири звезди от УЕФА и да може да се организира някой финал в София като суперкупа или този на Лига Европа. До 2020 година ще бъде взето решение и за съ­здаването на трети евротурнир, който да обере отборите, които отпад­нат от останалите два. Това се прави заради по-големите рестрикции за попадане в Шампионска­та лига на първенците на държавите с по-нисък коефициент.

Капацитетът в момен­та е продиктуван от лип­сата на интерес във феновете. На мача срещу Норвегия бяха продаде­ни само 7500 билета.

Така наистина новият стадион ще е задължите­лен, след като оставаме само с „Васил Левски" в столицата, където може да се играе мач от групо­вата фаза на евротурнир.

Оглеждат се две места, където да бъде построен новият стадион. Фаворит е това, което се намира до последната спирка на третия метро-лъч от страната на лети­щето откъм „Ботевград­ско шосе". Точно заради това, че ще има спирка на най-удобния транспорт. Там проблем обаче са стари военни резервоа­ри, които трябва да бъ­дат извадени, преди да за­почне строежът, което ще струва доста скъпо.

Другият вариант е сре­щу „Арена Армеец", къ­дето бе базата на повече­то отбори на ЦСКА по време на социализма. Но и в момента при го­лямо събитие в залата става невероятно задръ­стване по булеварда пред нея. Наоколо няма и ме­тро, а само проект за трамвайна линия, която да излиза пред бившата гара „Пионер" към бол­ница „Токуда", който обаче става все по-малко вероятен.

УЕФА непрекъснато увеличава критериите за стадионите, на които се играят мачове на нацио­налните отбори, и не е изключено в скоро време „Васил Левски" наи­стина да не отговаря на някои от тях.

Окончателното реше­ние ще бъде взето ве­роятно до края на годи­ната, когато приключват мачовете от Лигата на нациите. Тогава ще е ясно и в каква квалифи­кационна група за евро­пейското първенство ще попадне тимът на Петър Хубчев.

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки