ЦСКА ще се връща на първото място

"Армейците" приемат Черно море

ЦСКА ще се връща на първото място

Днес от 20:00 часа след двуседмичната пауза за националните отбори, "червените" ще опитат да продължат перфектната си серия на "Армията" този сезон - 6 победи от 6 мача във всички турнири на този стадион. В групата на ЦСКА попадна последното лятно попълнение Али Coy. Централният нападател бе предпочетен за трети играч извън ЕС сред 18-те Вместо крилото Енрике, който доскоро лекуваше контузия и все още не е готов за пълноценна изява. При победа днес ЦСКА ще се изкачи на върха в класирането поне за ден. В неделя настоящият лидер Левски гостува на Локомотив Пловдив.

 

Треньорът на армейците Нестор Ел Маестро обмисля няколко промени в офанзивен план. Десподов може да остане резерва с оглед, че игра и в двата мача на България срещу Словения и Норвегия, а освен това получи и удар в коляното срещу скандинавците. Той няма проблем да стартира като титуляр, но по-скоро ще бъде използван като джокер от пейката. Сред 11-те в негово отсъствие се очаква да попадне Жоржиньо, а не е изключено и Манолев да започне след 4-месечно прекъсване. С пълното възстановяване на тези двама играчи Ел Маестро отново има доста опции в предни позиции.

 

Почти сигурно днес за първи път с червения екип ще стартира бразилецът Евандро. Очаква се той да действа като втори нападател вместо неубедителния този сезон Тиаго. Включването на Али Coy в групата също подсказва, че Ел Маестро може да заложи на Мауридес и Евандро като титуляри. Двамата бразилци загатнаха за добро партньорство в мача с Копенхаген в Дания (1:2), когато Евандро се разписа след асистенция на Мауридес. В първенството досега Евандро има 5 участия, но в нито една среща не е играл повече от 20 минути.

 

Що се отнася до Али Coy- той няма шанс да попадне в стартовия състав, но е твърде вероятно да дебютира след почивката. За гамбиеца това би бил първи мач от точно 4 месеца насам. За последно той играе за албанския шампион Скендербеу на 19 май при загубата с 1:3 от Луфтетари. Гамбиецът се разписва от дузпа през първото полувреме, но е заменен в 61-ата минута. Coy става голмайстор на албанското първенство с 21 гола, а сега е преотстъпен в ЦСКА от Киево до края на сезона, когато изтича и договорът му с италианците. През последните 10 дни той тренираше на пълни обороти, а освен това се готвеше и по индивидуална програма. Треньорският щаб е доволен от физическото му състояние.

 

Крилото Енрике е малко по-назад в подготовката от Али Coy, а и Ел Маестро има достатъчно опции по двата фланга на атаката.

 

Дотук ЦСКА се справя без грешка в домакинствата си на "Армията", като при 6-те си победи (2 в Лига Европа и 4 в първенството) е с голова разлика 15:1 - 1:0 над Рига, 2:0 над Локо Пд, 3:0 над Адмира, 3:0 над Дунав, 2:1 над Славия и 4:0 над Верея.

 

Днешният съперник Черно море пък няма загуба като гост този сезон - победа и 2 равенства, едното от които на "Герена", където моряците изпуснаха трите точки в самия край на двубоя. Треньорът на варненци Илиан Илиев планира само една промяна в състава спрямо успexa c 1:0 над Витоша преди паузата. Очаква се Дани Кики да седне на пейката. Той беше заменен още на почивката в миналия кръг. Вместо него по левия фланг на атаката ще действа Мехди фенуш. Отдясно отново ще атакува Н'Донгала, а Георги Илиев ще действа зад нападателя Радослав Василев. Тараньт стана герой за националния отбор, след като донесе успеха над Норвегия (1:0). Моряците не могат да разчитат на бранителите Емил Янчев и Мартин Костадинов и халфа Патрик Андраде. Варнен-ци ще излязат с по-предпазлива тактика на "Армията", като подходът им в първите минути ще е подчертано дефанзивен. Треньорът Илиев заяви по-рано през седмицата, че отборът му ще наблегне на дисциплината.

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки