Четири любопитни факта за Александър Поветкин

39-годишният Поветкин има само една загуба в 35 мача на професионалния ринг и тя е от бившия световен шампион Владимир Кличко

Четири любопитни факта за Александър Поветкин

В събота руснакът Александър Поветкин ще се изправи срещу световния шампион в тежка категория Антъни Джошуа в опит да вземе трите пояса на британеца - на WBA, WBO и IBF.

 

39-годишният Поветкин има само една загуба в 35 мача на професионалния ринг и тя е от бившия световен шампион Владимир Кличко, но в кариерата си има сериозни постижения и преди да премине в професионалния бокс.

 
Галавечерта можете да наблюдавате на живо по DIEMA SPORT 2, която е с начален час от 21,55. Ако не можете да гледате на телевизор и искате с приятели навън, то винаги можете да се доверите и на PLAY DIEMA XTRA BG.
 
Също както и Джошуа, Поветкин е носител на златен олимпийски медал, като триумфира при най-тежките на Олимпиадата в Сидни през 2004-та година. Британецът спечели титлата на Игрите в Лондон през 2012-та, след което се насочи към професионалния бокс.
 
Черното петно в кариерата на руснака са допинг проблемите през 2016-та година. Поветкин трябваше да се изправи срещу Дионтей Уайлдър в спор за титлата на WBC, но бе хванат с нашумелия по това време мелдоний, което го лиши от възможността да се бори за пояса. По-късно същата година Поветкин даде втора положителна проба за мелдоний, след което трябваше да изтърпи наказание и да плати глоба в размер на 250 хиляди долара.
 
Поветкин започва със спортните успехи още в края на миналия век и то не в бокса, а в кикбокса. Руснакът става световен шампион през 1999-та година, а 12 месеца по-късно триумфира и с европейската титла, преди да се насочи към бокса.
 
Това обаче не е всичко, тъй като Поветкин е майстор и на джудото. Именно там се корени и приятелството му с президента на Русия Владимир Путин, който има черен колан в японския боен спорт. Поветкин има само седем загуби в 132 аматьорски двубоя в джудото, като в последствие е взел успешен реванш за всяко едно от пораженията. 
Чакането свърши – вижте пълната бойна карта на SENSHI 21

Бойната карта на SENSHI 21 включва 14 силни двубоя с 28 мощни атлети от 17 страни

Стойка Кръстева: Развиваме се в правилна посока

Доволни и заредени с оптимизъм се прибраха от Европейското първенство за младежи и девойки в Пореч българските национали по бокс

Уайлдър: Ще разбия главата на Жан, а после идва ред на Джошуа

Американецът е оптимист

Голяма победа за Петко Петков в Рим, спечели престижно състезание

Родният футболист трупа успехи в бразилското жиужицу

Българин стана европейски шампион по бокс

Викторио Илиев триумфира при младежите в Хърватия

Страхотно! Отвори се нов шанс за български медал на Олимпийските игри

Натурализирахме световна звезда

Трима българи на финал на Европейското по бокс за младежи

Вижте подробности

Европейската федерация по бокс засне филм за Стойка Кръстева

Вижте подробности

Усик не може да се справи с мен, убеден е Тайсън Фюри

Британецът с поредно интересно изказване

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки