Курдов: Левски няма класа за титлата

Синът на Петър Курдов разкри защо напусна Локо Сф

Курдов: Левски няма класа за титлата

Атанас Курдов е юноша на „Левски“, но след това е трансфериран в „Байер“ (Леверкузен), където прекарва 4 години. В началото на 2011 година нападателят подписва договор с „Лудогорец“ (Разград), но изкарва там едва 2 месеца, a сега даде интервю за „България Днес".

- Наско, Байер е на последно място в Бундеслигата. Това ли е шансът на „Лудогорец“?

– Много пъти през годините „Байер“ започваше сезона криво. Така беше, дори когато аз играх там. В началото винаги е трудно, но после се оправят нещата. Очаквам да се получи оспорван мач. Смятам, че все пак на „Лудогорец“ ще бъде трудно. Абсолютно фаворит в групата е тимът от Леверкузен. Немският отбор си е класа.

– Имаш ли симпатии към „Байер“?
– Разбира се, аз имам прекрасни спомени от престоя си в Леверкузен. Изкарах 4 години, имам доста приятели, които сега играят по Бундеслигата.

– Този клуб игра финал в Шампионската лига, но напоследък не постига големи успехи в Европа. Защо?
– Прави ми впечатление, че в последните години „Байер“ разчита на изключително много турци и не знам защо е така. Това е някаква политика, която аз не одобрявам. Немски клуб, а има в отбора поне 6-7 турци. Все едно в турския национален отбор да видиш толкова германци, това не е възможно. Преди 10 години, когато аз бях там, тези неща ги нямаше.

– Кое е силното оръжие на немския клуб?
– Най-вече дисциплинираната игра. В момента нямат кой знае колко класни футболисти, но със сигурност превъзхождат „Лудогорец“ по отношение на физиката. Германските клубове наблягат много на тичането.

– Домакинският фактор предимство ли е за „Лудогорец“?
– Не мисля, че „Байер“ ще се уплаши точно от разградската публика. При положение, че всеки мач играят пред поне 30 хиляди души.

– Участието на „Лудогорец“ в Европа дава ли повече шансове на „Левски“ и ЦСКА за титлата?
– В момента разликата в точките е малка. В момента „Лудогорец“ изцяло се е фокусирал върху участието си в Лига Европа. Сигурен съм, че съвсем скоро ще отпаднат и тогава ще вдигнат оборотите в Първа лига. Пожелавам от сърце на „Левски“ да стане шампион, но реално шансовете са твърде малки. Ще им бъде много трудно, просто нямат класата.

– Защо напусна „Локомотив“ (Сф)?
– Политиката, която изповядват там, не ми хареса. Отношението на собственика Иван Василев към футболистите не е нормално. Не ме устройваше там. Той даваше интервюта как ме е изгонил.Това, което говори, са пълни глупости. И от „Герена“, и от „Локо“ сам станах и си тръгнах. Сега тренирам сам, нямам излишни килограми, искам да играя още.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки