Рекорд на „Герена“ за най-старото столично дерби

Левски има да си връща на Славия

Рекорд на „Герена“ за най-старото столично дерби
Зрителски рекорд се очаква да има днес на стадион „Георги Аспарухов“ за домакинския мач на „Левски“ срещу „Славия“. 

Поредното издание на най-старото столично дерби е от 11-ия кръг на Първа професионална лига и стартира в 19:15 часа. 

Досега най-посетеният мач на „Левски“ този сезон е срещу „Берое“ - 6300 зрители видяха победата с 1:0 над старозагорци, докато днес се очакват 10 000 на стадиона.

Двубоят ще е първи между двата отбора след злополучния за „сините“ финал в турнира за купата на България, спечелен от „белите“ с дузпи пред 32 000 зрители на Националния стадион преди пет месеца.

Така Славия в рамките на няколко години лиши съперника от трофей, след като го попари и в последния кръг на сезон 2012/13, когато титлата отиде в Разград. 

Левски има да си връща, но това няма как да се случи в двубой като предстоящия. Той хем е един от многото в първенството, хем е доста важен за възпитаниците на Славиша Стоянович. 

Целта пред тях е само една - да спечелят, за да поддържат разлика на върха пред преследващите ги ЦСКА и Лудогорец. 

След този мач предстои пауза в първенството, която е идеална възможност за сръбския треньор със словенски паспорт да поработи на спокойствие върху физическото и тактическото състояние на тима и да прокара още част от идеите си. Всичко това е предпоставка днес „Герена" да се понапълни и да подкрепи отбора.

Пред белите също няма място за отстъпление, ако искат да бъдат част от Топ 6. Тимът загуби мястото си в него след изненадващата домакинска загуба от Ботев Враца преди седмица. Но отборът на Славия е показал, че може да обърква сметки, когато си поиска. Затова и интригата в предстоящия сблъсък е голяма.

Славиша Стоянович се върна към обичаите си и не взе отбора на лагер преди мача. Днес сините имат лека тренировка и едва след нея ще е ясна групата им за двубоя. Не се очаква обаче треньорът да прави промени по състава и да пипа единайсеторката, започнала при успеха с 1:0 над ЦСКА преди седмица. 

На вратата ще е Мартин Полачек, а пред него почти сигурно ще действат Цветкович, Ейолфсон, Яблонски и Горанов. Малки колебания наставникът има за чеха Яблонски, чиято концентрация в последните дни със сигурност не е била на ниво, тъй като бе осъден в родината си за манипулиране на мачове. Негова алтернатива е Аймен Белаид. 

В центъра на терена ще са Тиам и Мариани, а пред тях ще бъде триото Кабрал - Обертан -Паулиньо, след като първият се възстанови от травма. Това са и играчите във форма на Левски. На върха на атаката ще е Станислав Костов.

Очакванията са Стоянович да не изневери на веруюто си и сините да започнат много агресивно и да нападат и пресират настървено противника, докато не поведат в резултата.

В Славия отново го играят на умряла лисица и обявиха съперника за абсолютен фаворит, както бе и във финала за купата.

Този път тимът е налегнат и от промени, защото шансовете на асовете Георги Петков и Галин Иванов да започнат са малки заради травми, като същото важи и за бека Димитър Велковски. Наказан пък е Славчо Шоколаров, а контузен - Сашо Александров.

Залогът за Левски в днешния мач изглежда по-голям. И ако искат да постигнат нещо сериозно този сезон, сините трябва да взимат такива мачове. И да го правят по начин, с който да карат феновете да пълнят трибуните на „Герена".
Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки