Походът на Левски продължава, мина и през Славия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Станислав Костов с два гола, вратар спаси Славия от разгром на Герена

Походът на Левски продължава, мина и през Славия (ВИДЕО+СНИМКИ)
Левски записа трета поредна победа в Първа професионална лига. "Сините" надвиха с 2:0 Славия на "Герена". И двете попадения реализира Станислав Костов.
 
Тимът на Славиша Стоянович се върна начело в класирането с две точки пред втория Лудогорец и три пред ЦСКА.
 
В следващия кръг Левски гостува в Разград.
 
Мачът започна с две опасности пред вратата на Левски. В 4-ата минута Йомов пресече пас в центъра, напредна и центрира в наказателното поле, където Илиан Мицански опита да вкара с акробатичен удар. Топката обаче мина встрани от вратата. Две по-късно Андреа Христов пропусна. Ударът на бранителят не попадна в очертанията на вратата.
 
 
В ответната атака Станислав Костов можеше да вкара. Топка прехвърли отбраната на Славия и стигна до нападателя, който се опита да чукне топката покрай вратаря, но Стериакис спаси.
 
В 19-ата минута Паулиньо центрира в наказателното поле на Славия, където Гамаков отклони топката преди тя да стигне до връхлитащия Станислав Костов. Секунди след това Стериакис отрази силен удар на Обертан, топката попадна в Костов, който подаде на Паулиньо. Бразилецът опита да стреля, но спечели само корнер след намесата на Христов.
 
 
"Сините" стигнаха до гол в 27-ата минута. Разписа се Станислав Костов, който получи топката, мина покрай няколко защитници на съперника и я промуши между краката на вратаря - 1:0.
 
Минута преди почивката Мицански се опита да изненада вратаря на Левски с удар от въздуха, но топката мина встрани от вратата.
 
 
 
Второто полувреме започна перфектно за домакините. Само четири минути след подновяване на играта Станислав Костов вкара втория си гол в мача. Нападателят получи подаване от Яблонски промуши се между трима футболисти на Славия и стреля - 2:0.
 
В 58-ата минута удар на Жерсон Кабрал от фаул мина покрай стената, а Стериакис изби в корнер. Отново Кабрал можеше да се разпише в 72-ата минута. Футболистът на "сините" изпълни пряк свободен удар, Стериакис обаче се намеси отлично. При последвалото центриране Яблонски засече топката с глава, но тя мина над вратата.
 
 
В 83-ата минута Костов пропусна да запише хеттрик. Горанов влезе в наказателното и подаде към нападателя, чийто шут обаче беше спасен от Стериакис, който с изявите си в мача отърва Славия от разгром.
Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки