Лудогорец е сред 20-те най-стабилни отбора в Европа!

Вижте какво сочи проучването на швейцарската обсерватория

Лудогорец е сред 20-те най-стабилни отбора в Европа!

Шампионите от Лудогорец са сред най-стабилните отбори в Европа.

Това обяви швейцарската обсерватория за футболни проучвания.

Тя изготви класация на клубовете, които играят дълго време с един и същ състав и такива, разчитащи на голямо текучество.

„Орлите“ са в първата класация, която е разделена на две - клубове от Топ 5 на първенствата и останалите.

Лудогорец заема 20-о място във втория списък, след като настоящите футболисти на тима са стояли в него средно 3,04 години, или точно 1109,6 дни. Първи в листата на тимовете, извън Топ 5 на първенствата, е чешкият шампион Виктория Пилзен. Играчите на клуба са част от него средно 1562,2 дни.

Тройката сред най-силните първенства показва, че силата очевидно се определя от стабилността в отборите - Реал Мадрид - 5,85 години престой, Барселона 5,36 г. и Байерн Мюнхен — 5,26 г.

Интересно е да се отчете, че тимът на Лудогорец е по-стабилен от тези на Манчестър Сити, Арсенал и Борусия Дортмунд, които са в Топ 20 в списъка на клубовете от най-силните първенство, пише "Меридиан мач".

Последният в класирането на Първа Лига Верея пък е 7-и в листата на най-ветровитите отбори в първенствата, извън Топ 5 на Европа. Настоящите футболисти на тима от Стара Загора са се застояли средно 167,9 дни. Тук лидер в класацията е хърватският Истра, чийто играчи са били в отбора средно 54 дни.

В тимовете от Топ 5 на първенствата първи в списъка е Парма. Италианският отбор, който се класира този сезон в Серия А, смени огромна част от футболистите си и това го превърна в номер 1 в тази негативна класация.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки