Данчо Лазаров: Вратата за Пламен не е затворена, но не е и широко отворена

"Новият треньор ще е ясен след Нова година"

Данчо Лазаров: Вратата за Пламен не е затворена, но не е и широко отворена

Президентът на БФВ инж. Данчо Лазаров сподели след днешния извънреден Управителен съвет на централата, че яснота около треньорския пост в националния отбор най-вероятно ще има след Нова година, като не е изключено той отново да бъде поверен на Пламен Константинов. 

 
"Безспорно е, че ако бяхме с всичките си играчи, можеше да се представим по-добре на Световното. Просто лош късмет, но така се случи. Не успяхме да се възползваме от домакинското си предимство. Същото се случи и с Италия, без това да ни успокоява. Така е в големият спорт", коментира той.
 
"Не мога да кажа, че договорът на Пламен Константинов няма да бъде подновен. Много точна формулировка дадохме по случая и тя беше, че двете страни запазват правото си да преосмислят 4-годишното пребиваване на Пламен Константинов като треньор на българския национален отбор по волейбол и да преценят дали да продължат или не. Тоест към един определен момент ние прекратяваме нашите взаимноотношения, което беше редно да направим, но това не означава, че окончателно е отпаднала възможността Пламен отново да бъде треньор на България. Ако го тълкувате правилно ще разберете, че вратата за Пламен Константинов не е затворена, но не е и широко отворена", обясни Лазаров.
 
"Не мога да коментирам информациите за Силвано Пранди. Управителният съвет решава тези неща и мога да ви уверя, че до този момент не е спрягана нито една потенциална кандидатура. Дори неофициално ние не сме разговаряли на тази тема. Има нещо твърде важно, трябва да видим как и по какъв начин ще се проведат олимпийските квалификации. И ако имаме сериозни шансове да спечелим една такава квалификация, според конкретните цели, които бихме могли да поставим, естествено ще търсим и подходящият треньор. Към този момент нямаме тази готовност. Най-вероятно след Нова година ще стане ясен новият треньор", завърши шефът на волейбола.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки