Босът на Локо Сф: Бойко Борисов направи много за футбола! Чакам помощ от държавата!

"Надявам се България да се класира за Евро 2020, но не защото осигурявам екипите на националния отбор"

Босът на Локо Сф: Бойко Борисов направи много за футбола! Чакам помощ от държавата!

Уважаваният столичен бизнесмен Иван Василев извади Локомотив София от футболното тресавище и го върна в професионалния футбол. Потърсихме мнението му за ситуацията при железничарите и горещи теми от българския футбол. Ето как г-н Василев отговори на въпросите на БЛИЦ.  

 

 
- Г-н Василев, в трудните икономически времена в България, кое Ви кара всеки месец да изваждате лични пари от джоба и бизнеса си, за да издържате „Локомотив“ (София)?
 
- Ще бъда безкрайно откровен пред Вас и ще Ви кажа – това, което ме кара да издържам „Локомотив“,  са моите емоции и най-вече сърцето, което ми дава сили да живея с идеята да върна отборът там където му е мястото – Първа лига.
-В края на миналия сезон секунди Ви разделиха от влизане в елита. На моменти битката беше нечестна. Смятате ли, че в тези условия е адекватно един бизнесмен да отделя средства от семейството си, за да финансира един футболен клуб, без да има дивидент?
- Определено. Това, което казвате е вярно, но мен ме води любовта към „Локомотив“.  Представихме се силно през миналия сезон. Знаете как „Локомотив“ бе изваден от професионалния футбол и през какво мина през последните 3 години. Тогава всички фенове поискаха аз да поема отбора, за да бъде запазен. Тогава обещах, че ще направя всичко възможно за 3 години „Локомотив“ да се издържа сам. За съжаление търсих много спонсори и инвеститори, но не успях да намеря. Сега съм готов да дам отбора, ако се намери солиден инвеститор. Искам този клуб, който е като мое малко дете, и това, което направихме с моя екип, да продължи да се развива. В момента ми е много тежко. През тези три години хвърлих много средства не само за представителния отбор, но и за ремонти на стадиона, нови игрища и школата. Не искам да казвам какво сме направили с моят екип, защото това е факт. Направихме база, за да може малките футболисти от нашата академия да се развиват и да са конкуренти на останалите столични клубове.
 
- Премиерът Борисов гостува на стадиона в „Надежда“, когато го реновирахте и Ви даде за пример като футболен президент. Очаквате ли министър-председателят да Ви помогне, така както държавата го направи с други отбори?
 
- Да. Това, което правят премиерът Борисов и министър Кралев за спорта е видно и аз мога само да им благодаря. Борисов направи така, че много от стадионите да имат нови терени и осветление. Направиха се много спортни зали, а България бе домакин на световното първенство по волейбол. Всичко това са факти.  В същото време мисля, че това което направихме с моят екип и председателя на дружеството Даме Стойков, е похвално. Все още чакам помощ от държавата, за да може един клуб, който догодина ще навърши 90 години да се върне там където заслужава.
 
- Феновете са основна част от клуба, но заради действията на част от тях се стигна до тежко наказание лишаване от домакинство за 4 срещи. Подобни действия на привърженици не Ви ли демотивират?
 
- Определено подобни действия ме демотивират. Не случайно утре ще се срещна с феновете и ще им кажа, че това, което съм създал не може да се троши с лека ръка. Дори и някой след мен да дойде, ако продължават така, няма да му е приятно. И клубът вместо да се развива, ще върви надолу. Разбирам желанието на феновете да побеждаваме във всеки мач и да вървим напред, но не може една част от тях да се държат непристойно и да чупят.  В събота на гостуването ни в Радомир имаше 200 наши привърженици, с което малко отбори дори от А-група могат да се похвалят. Но едната част от тях, които правят бели, ще бъдат призовани от мен да не повтарят грешките си. Защото в противен случай няма как да се продължава. Аз си отделям от хляба на семейството, за да плащам за счупени огради, автобуси и глоби от БФС. Това не е редно.
 
- Вие сте представител на фирма „Joma”, която облича националният отбор по футбол. Очаквате ли националите да се класират за следващото европейско първенство?
 
- Надявам се не защото обличам националите, а и като българин да продължим с добрата си игра и победите от мачовете срещу Словения и Норвегия.  Срещу Кипър няма да ни е леко в събота, но с подходяща мотивация и пълна концентрация можем да победим.  Призовавам всички българи да отидат и да подкрепят националите на стадион „Васил Левски“.
 
Действително Борислав Михайлов направи много хубави неща за футбола, но както обикновено в България всеки, който прави нещо, бива атакуван.
 
Отборът върви много добре в момента и аз ще бъда изключително радостен да се класираме за европейското първенство, и да положим солидна основа за европейското надграждане на нашия футбол.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки