ВЪЗМЕЗДИЕ: Арестуваха съдията, порязал ЦСКА в Европа

Разпитват арбитъра от мача с Копенхаген за уреждане на мачове

ВЪЗМЕЗДИЕ: Арестуваха съдията, порязал ЦСКА в Европа

Белгийската прокуратура разпореди акция по претърсване на офиси на футболни клубове и арести в цялата страна във връзка с разследване за финансови измами, корупция, пране на пари и манипулиране на резултати от мачове, съобщиха вчера световните информационни агенции.

Днес пък станаха ясни имената на част от разпитаните и арестуваните, като сред задържаните е и международният рефер Барт Вертентен, който това лято свири първия мач от третия квалификационен кръг на Лига Европа между ЦСКА и Копенхаген.

В София „армейците“ загубиха с 1:2, след като първо капитанът им Божидар Чорбаджийски получи пресилен червен картон, а после арбитърът отсъди и дузпа в полза на гостите.

Впоследствие от Борисовата градина изразиха възмущението си от съдията, който в момента е заподозрян и разпитван за уговаряне на мачове.

Според информацията някои от влиятелните футболни агенти и дори ръководители на грандове като "Андерлехт" и "Брюж" също дават показания по случая, а полицейски проверки са извършени още в "Стандард" Лиеж и "Генк".

Намерени са доказателства за финансови транзакции, които водят към укрити комисиони, свързани с трансфери на играчи и задължения към институциите.

Общо 44 обиска са планирани в Белгия плюс други 13 във Франция, Люксембург, Кипър, Черна гора, Сърбия и Македония.

Сред арестите на известни лица, които са заподозрени в измами и уговорени мачове, са футболният агент Моги Баят – бивш мениджър на белгийски "Шарльороа". 44-годишният бизнесмен от белгийски и ирански произход е бил един от основните заподозрени.

Според белгийското издание "Льо Соар" полицията е заподозряла Оби Уларе, Мишел Прьодом и Дино Арсланагич от "Стандард", които са свързани с Баят.

Вестникът добави още, че са арестувани бившият президент на "Андерлехт" Херман ван Холфсбеек, настоящият мениджър на "Брюж" Иван Леко и още един рефер - Себастиен Делфериер.

"Много хора са задържани и срещу тях са предприети разпити, които са част от разследванията", коментираха от прокуратурата в Белгия и разкриха, че разследването тече вече повече от година.

Левски обяви кога пуска билетите за ЦСКА

Двата тима играят на 7 април

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки