Адвокат: Бяхме опрени до стената – плащаме, или губим това, за което сме говорили толкова време

„Подобен случай на такова удовлетворение на кредиторите със сигурност не е имало в България", заяви Станислав Трендафилов

Адвокат: Бяхме опрени до стената – плащаме, или губим това, за което сме говорили толкова време

 Адвокат Станислав Трендафилов, който работи за „Ред Енимълс“ по делото за несъстоятелност, говори пред „Тема Спорт“ след плащането на емблемата. Той засегна няколко въпроса – как ще се отрази фактът, че ЦСКА-София придоби земя, която не е собственост на клуба, и какво следва като процедура.

 
„Проблемът е ясен – не можем да придобием имота край морето. Но сме поели ангажимент и цялата сума е платена въпреки това. Проблемът е, че няма да придобием собствеността върху земята. Как ще бъде разрешен този въпрос като адвокат в момента не мога да кажа. Очевидно земята е на трето лице, очевидно ние сме платили за нея, а няма да я придобием. Но това е ЦСКА – емблемата е наша. Това беше факт от много време, де… Сега, независимо от този имот, емблемата си е на ЦСКА, където й е мястото“, каза Трендафилов.
 
„Подобен случай на такова удовлетворение на кредиторите със сигурност не е имало в България, а доколкото имах възможност и време да погледна европейските клубове, те са далеч от нашите проценти. Няма друг такъв случай като нашия.
 
Пример за такава трансформация, с плащане на чужди задължения, е Рейнджърс“, допълни адвокатът.
 
„Разпределението на сумата към кредиторите зависи от синдик Милева и съдия Райкинска. Виждате обаче какви неща се допускат и за какво става въпрос. Оттук насетне синдикът би трябвало да издаде постановление за възлагане, съдията да го одобри и всичко да си върви по законовия ред. И съответно да си придобием всички активи, които сме платили. Което очевидно няма да стане, защото прословутият имот просто не е наш. И да ни го възложат, третото лице „Камеко“ АД (б.р. – собственик на имота) ще дойде на следващия ден и ще каже: „Върнете ми имота, той не е ваш“. Мисля, че този казус не може да доведе до изготвяне на нова сметка за разпределение. Аз съм опитал всички варианти, които имам като юрист – и към съдилища, и към синдик, към който и да е било. Информирахме ги за този проблем, но… Изтичаше ни срокът и нямахме друг избор. Бяхме опрени до стената – или плащаме, или губим това, за което сме говорили толкова време“, допълни Трендафилов.
ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки